Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Θεωρία συνωμοσίας για τον Τιτανικό

Μία θεωρία συνωμοσίας για τον Τιτανικό εκφράστηκε μέσω ενός άρθρου στο γαλλόφωνο δικτυακό τόπο conspiration.cc.

Συγκεκριμένα, ο συντάκτης του υποστηρίζει ότι ο Τιτανικός δεν βυθίστηκε γιατί προσέκρουσε σε παγόβουνο. Αντιθέτως, επρόκειτο για συμφέροντα μεγάλων οικογενειών των Η.Π.Α. που εκείνη την εποχή προσπαθούσαν να ιδρύσουν την FED: το Ομοσπονδιακό Σύστημα Αποθεμάτων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με τον συντάκτη, Zoel Labruyere, στην συνωμοσία εμπλέκεται και η Αδελφότητα των Ιησουιτών, η οποία επεχείρησε να στήσει μια παγκόσμια κυβέρνηση. Στόχος της ήταν ο έλεγχος των Eυρωπαίων μοναρχών, αλλά και του ίδιου του Πάπα. Προκειμένου να υλοποιήσουν το σχέδιό τους, οι ιησουίτες δεν δίστασαν να προχωρήσουν σε δολοφονίες και συνωμοσίες. Μία από αυτές τις συνωμοσίες φαίνεται να είναι και η βύθιση του Τιτανικού.

Ο Labruyere συνδέει την τραγωδία του Τιτανικού με τρεις συγκεκριμένους επιβάτες πρώτης θέσης του πλοίου. Πρόκειται για τρεις πάμπλουτους Εβραίους που ταξίδευαν σε σουίτες και οι οποίοι αντιτάσσονταν στα σχέδια της αδελφότητας: ήταν ο John Jacob Astor IV, ο Benjamin Guggenheim και ο Isidor Straus.
ΠΗΓΗ: Zougla

Δεν υπάρχουν σχόλια: