Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Πηγαινοέρχονται στο Αυτόφωρο, αλλά δεν πληρώνουν οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες - Συλλήψεις για τα μάτια του κόσμου


Για τα μάτια του κόσμου φαίνεται ότι πηγαινοέρχονται στο Αυτόφορο οι φοροφυγάδες επιχειρηματίες, που συλλαμβάνονται τις τελευταίες ημέρες.

Όπως διαπίστωσε το υπουργείο Οικονομικών από τους 17 φοροφυγάδες που συνελήφθησαν από το ΣΔΟΕ για συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές από ΦΠΑ ύψους 5,6 εκατ. ευρώ, στο ταμείο απέδωσαν μόνο 50.000 ευρώ.
Το πρόβλημα επιτείνεται περαιτέρω, όταν προστεθούν και άλλες 32 συλλήψεις από την Οικονομική Αστυνομία για συνολικά χρέη 40 εκατ. ευρώ.


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Τα Νέα, οι εισροές εσόδων δεν διαφοροποιούνται αισθητά, καθώς ακόμη και όσοι δήλωσαν πρόθεση ρύθμισης των οφειλών τους μένει να αποδειχθεί ότι θα τηρήσουν τον... λόγο τους.
Κανένας άλλωστε από τους 49 συλληφθέντες δεν πέρασε περισσότερο από 48 ώρες στα κρατητήρια.
«Είναι πρόκληση. Εμείς τους πιάνουμε και οι δικαστές τούς αφήνουν ελεύθερους χωρίς να πληρώσουν ούτε 1 ευρώ», λέει στην εφημερίδα στέλεχος του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.
Δικαστικοί κύκλοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με βάση τους ισχύοντες νόμους.
Έτσι, πρακτικά μπορεί οι χειροπέδες να πέφτουν βροχή το τελευταίο διάστημα, στα ταμεία όμως έσοδα δεν μπαίνουν και όσοι συλλαμβάνονται περνούν μία νύχτα στα κρατητήρια και την επομένη αφήνονται ελεύθεροι είτε με περιοριστικούς όρους -εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους κάθε 15 ημέρες-, είτε με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, είτε με εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης, είτε με ποινή φυλάκισης τριών ετών η οποία εκ του νόμου δεν εκτελείται καθώς προβλέπεται αναστολή.
O γγ του υπουργείου Οικονομικών Ηλ.Πλασκοβίτης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 αφ' ενός ότι η υπόθεση για τους εν λόγω φοροφυγάδες δεν έκλεισε, αφού θα δικαστούν, αφ' ετέρου ότι αρκετοί άλλοι έχουν προσέλθει και συνεχίζουν να προσέρχονται για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους υπό το φόβο της σύλληψης.
Ο Πλασκοβίτης σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν μπορεί να παρέμβει στη Δικαιοσύνη και παραδέχθηκε προβλήματα, καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα, ωστόσο τόνισε ότι η προσπάθεια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής θα συνεχιστεί.
Το ζήτημα τίθεται επί τάπητος στη συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη.

ΠΗΓΗ: 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: