Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΗ ΔΑΜΑΝΑΚΗ

Συντονισμένες ενέργειες θα γίνουν από όλους τους συναρμόδιους φορείς για να αποφασιστούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας του Κορινθιακού Κόλπου , ενώ προωθείται η διαδικασία χρηματοδότησης της «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης» για την σωτηρία και ανάπτυξη της περιοχής του κόλπου. Αυτό αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε στην Αθήνα στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την συμμετοχή της Επιτρόπου Αλιείας Μαρίας Δαμανάκη.
Στη σύσκεψη ο βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, τόνισε την ανάγκη συντονισμού των ενεργειών, όλων των εμπλεκόμενων φορέων, προκειμένου να προωθηθούν οι απαραίτητες ενέργειες για τη χρηματοδότηση της «Ειδικής Περιβαλλοντικής Μελέτης για τον Κορινθιακό κόλπο» ώστε να καταστεί δυνατή όχι μόνο η προστασία της περιοχής αλλά και η ορθολογική της ανάπτυξη, προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, πως στις 13 Δεκεμβρίου 2011 θα γίνει ειδική συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής, για το θέμα του Κορινθιακού, παρουσία του Υπουργού ΠΕΚΑ Γιώργου Παπακωνσταντίνου, όπου οι τέσσερεις Περιφερειάρχες θα καταθέσουν την κοινή τους πρότασή τους, για να προωθηθεί η χρηματοδότησή της.
Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί άμεσα και με συντονιστή τον Πρόεδρο του ΣΠΟΑΚ , Δήμαρχο Κορινθίων Αλέξανδρο Πνευματικό, συνάντηση στην Κόρινθο, των τεσσάρων Περιφερειαρχών, στην οποία θα πάρουν επίσης μέρος η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Αλιέων, το ΕΛΚΕΘΕ και το Πανεπιστήμιο Πατρών (Τμήμα Γεωλογίας) προκειμένου να συνταχθεί το κείμενο της κοινής θέσης όλων των εμπλεκόμενων, το οποίο θα σταλεί στη Μόνιμη Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής για την προώθηση των αιτημάτων.
Η Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη διαβεβαίωσε τους συμμετέχοντες για την αμέριστη βοήθειά της, εφόσον αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης και τα αιτήματα των εμπλεκόμενων φορέων.
Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής για το Περιβάλλον της Βουλής των Ελλήνων Κώστας Καρτάλης βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτή Αχαΐας της Δημοκρατικής Αριστεράς Νίκος Τσούκαλης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, και οι αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου Γιώργος Δέδες και Απόστολος Παπαφωτίου.
Εκ μέρους του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης Κορινθιακού (ΣΠΟΑΚ) παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος και Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός, και τα μέλη του Δ.Σ Ηρώ Κουρή, Απόστολος Βανταράκης καιΣταμάτης Χαλβατζής ενώ εκ μέρους της Ομοσπονδίας Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού «ΑΛΚΥΩΝ» συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Γιώργος Παλαμάρης και οΠαναγιώτης Παναγόπουλος.
ΠΗΓΗ: http://dorida.blogspot.com/
Αναδημοσίευση από: Iteanews

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΒΡΟΥΝ ΑΚΡΗ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΠΟΥ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΛΥΜΠΗΣΟΥΝ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΡΥΠΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΜΥΤΗ.ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ,ΘΑ ΒΡΕΙ ΑΚΡΗ Η ΔΑΜΑΝΑΚΗ.Ε ΡΕ ΤΕΝΕΚΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.