Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Κλέβουν αβέρτα καύσιμα σε όλη την Ελλάδα!

ΠΗΓΗ: http://img.protothema.gr

Έχει… τρελαθεί η Αστυνομία
Από τους κλεφτοκοτάδες της δεκαετίας του ‘50, στους «σαλταδόρους» καυσίμων του 2011! Ένα νέο είδος μικρο-εγκληματικότητας έχει κάνει εμφάνιση, τους τελευταίους μήνες, σε όλη την Ελλάδα. Πρόκειται για τους κλέφτες πετρελαίου, οι οποίοι βάζουν στο στόχαστρο τους σπίτια, εργοστάσια, νταλίκες, σχολεία ακόμη και στρατόπεδα για να κλέψουν καύσιμα.

Πέρα από τα οργανωμένα κυκλώματα που βλέπουν πλέον ότι η κλοπή καυσίμων με τις σημερινές τιμές είναι μια ιδιαίτερα κερδοφόρα επιχείρηση, στις κλοπές πετρελαίου καταφεύγουν πλέον και απελπισμένοι άνθρωποι που δεν έχουν άλλο τρόπο για να προμηθευτούν καύσιμα. «Κρύωνα και δεν είχα λεφτά να αγοράσω πετρέλαιο…» απάντησε, ένας 23χρονος στην Πτολεμαϊδα, στους αστυνομικούς που πριν μια εβδομάδα των συνέλαβαν να έχει αρπάξει 72 λίτρα καύσιμου από μπουλντόζα της ΔΕΗ.

Η Αστυνομία, σχεδόν αμήχανα, σημειώνει τα συμβάντα και αρκείται σε πρώτη φάση τους πολίτες να έχουν τις τάπες τους διπλοκλειδωμένες. Παράλληλα ψάχνει για οργανωμένα κυκλώματα που βάζουν στο μάτι μεγάλες ποσότητες καυσίμων (δεξαμενές εργοστάσιων κλπ) και τις οποίες στη συνέχεια τις ρίχνουν στην πιάτσα αποκομίζοντας μεγάλα κέρδη.
Φυσικά, δεν λείπουν και τα πιο σοβαρά συμβάντα όπως αυτό που σημειώθηκε στην Κρήτη όπου μια πιο οργανωμένη σπείρα κατάφερε να ρουφήξει σχεδόν όλο το πετρέλαιο από τις δεξαμενές καυσίμων σχολείου. Μάλιστα, ιδιαίτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί μεγάλων φορτηγών, που διαθέτουν τεράστια ντεπόζιτα εκατοντάδων λίτρων και σε πολλές περιπτώσεις καθημερινά διαπιστώνουν ότι τα καύσιμα τους έχουν κάνει …φτερά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: