Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

"Πράσινο" φως για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και των Κρατικών Λαχείων

Το «πράσινο φως» για την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ έδωσε το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), ενώ, ταυτόχρονα, όρισε συγκεκριμένες προθεσμίες για τα Κρατικά Λαχεία και την Κασσιώπη στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το ΤΑΙΠΕΔ, η δημοσίευση της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 29% του ΟΠΑΠ (στο Δημόσιο θα απομείνει περίπου 5%) αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

Η πώληση θα γίνει με διεθνή ανοικτό πλειοδοτικό διαγωνισμό, ενώ η προεπιλογή των υποψηφίων θα γίνει με χρηματοοικονομικά κριτήρια. Για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών λαχείων, με σύμβαση παραχώρησης, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 45 ημερών.
 Ενώ, για την αξιοποίηση της έκτασης στην Κασσιώπη Κέρκυρας, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές εντός 60 ημερών. Σημειώνεται ότι στο διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ συζητήθηκε εκτενώς και το θέμα της αξιοποίησης του Ελληνικού και η διαδικασία για την επόμενη φάση του διαγωνισμού (υποβολή δεσμευτικών τεχνικών και οικονομικών προσφορών) αναμένεται να οριστικοποιηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: