Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Νεκρώνει αύριο η χώρα

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, δάσκαλοι, καθηγητές, εφοριακοί, τελωνειακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα λιμάνια, μηχανικοί, δικηγόροι, ενώ θα κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα...
 Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα ,αύριο, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο νέο πακέτο των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και εργασιακά δικαιώματα που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα.

 Τα συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις ενώ δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να περιλαμβάνουν και αιφνιδιαστικές καταλήψεις σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ θα οργανώσουν στις 11 π.μ. κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως και πορεία στη Βουλή.
 Στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιήσει στην Ομόνοια χωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ Το ποσοστό συμμετοχής των απεργών θα είναι καθοριστικό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τα συνδικάτα προσδοκούν οι απεργίες και οι καταλήψεις να έχουν διάρκεια αλλά αυτό εξαρτάται από τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων.
 Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία επισημαίνοντας « Τέρμα πια οι αυταπάτες, τα ψευτοδιλήμματα, οι τυφλές ελπίδες. Όσο και αν τα καλλιέργησαν, προεκλογικά και μετεκλογικά, πολύ γρήγορα έφτασε η ώρα της αλήθειας».
 Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ, δάσκαλοι, καθηγητές, εφοριακοί, τελωνειακοί, τραπεζοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στα λιμάνια, μηχανικοί, δικηγόροι, ενώ θα κλείσουν και τα εμπορικά καταστήματα.
 Στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για αύριο Τετάρτη, συμμετέχει και η ΟΤΟΕ. Σε ανακοίνωση της, η ομοσπονδία τραπεζοϋπαλλήλων αναφέρει ότι «οι νέες προκλητικές απαιτήσεις της τρόικας προς την ελληνική κυβέρνηση για νομοθετική ρύθμιση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, αλλαγές στο ωράριο και κατάργηση του πενθημέρου, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης μείωση των αποζημιώσεων και ισοπέδωση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο άλλης ανοχής στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και την ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, δεδομένου, ότι η αντοχή όλων έχει εξαντληθεί» και προσθέτει:
«Η ΟΤΟΕ έχοντας πλήρη επίγνωση του ρόλου της ως κλαδική οργάνωση των εργαζομένων στις τράπεζες, θα είναι παρούσα στους αγώνες για την ανατροπή των αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών, αλλά και στο δημόσιο διάλογο με θέσεις και προτάσεις για μια νέα λειτουργία των τραπεζών, με αρχές και κανόνες που θα στηρίζουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, την οικονομική ανάπτυξη και τις κοινωνικές ανάγκες».
 Τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί-μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Κατά τη διάρκεια της απεργίας το κοινό θα εξυπηρετείται κανονικά, από τα εφημερεύοντα και διανυκτερεύοντα φαρμακεία.
 Οι φαρμακοποιοί μαζί με τους εργαζόμενους άλλων κλάδων συμμετέχουν στην απεργία της Τετάρτης, αντιδρώντας στα κυβερνητικά μέτρα και ειδικότερα σε εκείνα που επηρεάζουν τη φαρμακευτική περίθαλψη και απειλούν με κλείσιμο τα μικρομεσαία φαρμακεία της χώρας.
 Ταλαιπωρία περιμένει και τους επιβάτες καθώς με βάση τις αποφάσεις που έχουν λάβει οι ομοσπονδίες-μέλη της ΓΣEE και της AΔEΔY μέχρι αυτήν την ώρα για 24 ώρες δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια , θα ακινητοποιηθούν OΣE και προαστιακός, ενώ αστικά λεωφορεία και τρόλεϊ έχουν κηρύξει στάσεις εργασίας από την αρχή της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως το τέλος της βάρδιας .
 Το μετρό θα λειτουργεί κανονικά αλλά λόγω της απεργίας του προαστιακού οι επιβάτες δε θα μπορούν να φτάσουν στο αεροδρόμιο. Καμία πτήση δε θα πραγματοποιηθεί 10:00 πμ έως 13:00 μμ εξαιτίας της στάσης εργασίας που έχουν κηρύξει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
 Επιπλέον, προβλήματα θα υπάρξουν και στα μικρά αεροδρόμια της χώρας λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της ένωσης ηλεκτρονικών και μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: