Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Τραγικές οι ελλείψεις δικαστικών υπαλλήλων στα Δικαστήρια της χώρας. Εκρηκτικό το πρόβλημα στο Πρωτοδικείο Λιβαδειάς.

ΕΡΩΤΗΣΗ                                  Προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

Η απαράδεκτη πολιτική των μνημονιακών κυβερνήσεων στο θέμα του δημόσιου τομέα έχει οδηγήσει σε διάλυση όλους τους τομείς, με συνέπειες τραγικές για τους πολίτες.
Ειδικότερα, στον πολύπαθο χώρο των Δικαστηρίων οι ελλείψεις διοικητικού προσωπικού έχουν δημιουργήσει τρομακτικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους και βεβαίως στην απονομή δικαιοσύνης.
 Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το Πρωτοδικείο Λιβαδειάς, στο οποίο ενώ υπάρχουν 12 οργανικές θέσεις υπηρετούν μόνο 8 δικαστικοί υπάλληλοι! Το αποτέλεσμα αυτής της δραματικής υποστελέχωσης είναι να μην προχωρούν οι υποθέσεις, να καθυστερεί η έκδοση των αποφάσεων και να μην εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και στο Ειρηνοδικείο Λιβαδειάς (έλλειψη δύο γραμματέων και ενός επιμελητή), καθώς και στην Εισαγγελία Λιβαδειάς, όπου η έλλειψη επαρκούς αριθμού υπαλλήλων δυσχεραίνει τη λειτουργία της.
 Επειδή είναι απαράδεκτο να υπονομεύεται η απονομή δικαιοσύνης και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες εξαιτίας της δραματικής υποστελέχωσης των Δικαστηρίων. Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
 1) Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει άμεσα προκειμένου να καλυφθούν τα οργανικά κενά δικαστικών υπαλλήλων στο Πρωτοδικείο της Λιβαδειάς;
 2) Τι πρωτοβουλίες θα λάβει προκειμένου να αντιμετωπιστεί το σοβαρότατο πρόβλημα της υποστελέχωσης των Δικαστηρίων της χώρας με διοικητικό προσωπικό;
 Ο ερωτών βουλευτής
 ΣΤΑΘΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: