Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Σέρρες: Πάνω από 200 χειροβομβίδες βρέθηκαν στο κέντρο της πόλης, απέναντι απο σχολείο!

Τα πυρομαχικά, από την εποχή του εμφυλίου, βρήκαν μικρά παιδιά που έπαιζαν σε εργοτάξιο.
 Ανάστατη είναι η πόλη των Σερρών μετά την ανακάλυψη 200 και πλέον χειροβομβίδων σε κρύπτη στο κέντρο της πόλης.
 Οι χειροβομβίδες βρέθηκαν στην οδό Ολυμπίου, περιοχή όπου ο Δήμος εκτελεί έργα ανάπλασης.
Τις χειροβομβίδες ανακάλυψαν, τυχαία, μικρά παιδιά παίζοντας στη χωματερή των έργων. Στην περιοχή είχαν γκρεμιστεί δύο παλιά σπίτια και ο Δήμος προχώρησε σε ανάπλαση του δρόμου.
Το έργο σταμάτησε, όμως, λόγω των παρατεταμένων βροχοπτώσεων και ο μεγάλος όγκος νερού έφερε στην επιφάνεια αρχικά δώδεκα χειροβομβίδες, τις οποίες κι εντόπισαν μικρά παιδιά που έπαιζαν στη γειτονιά.

 Αμέσως ενημερώθηκαν ο Στρατός και η Αστυνομία, που έθεσαν υπό πλήρη φρούρηση την περιοχή, ενώ άνδρες του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς «χτενίζουν» από χθες την περιοχή. Σύμφωνα με τον διοικητή της 10ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχο Κωνσταντίνο Χούπη, πρόκειται για κρύπτη πολεμοφοδίων και κατατάσσεται χρονικά στην περίοδο του εμφυλίου πολέμου στη χώρα.
 Πάνω απο 100 από τις χειροβομβίδες που έχουν βγεί από την κρύπτη μέχρι στιγμής είναι ρωσικής προέλευσης. Το συμβάν έχει αναστατώσει τους κατοίκους των Σερρών καθώς λίγα μέτρα απέναντι από το σημείο, όπου εντοπίστηκε η κρύπτη, βρίσκεται το 13ο Δημοτικό Σχολείο με τα παιδιά να παίζουν ανέμελα στην περιοχή.
 Σύμφωνα, ωστόσο, με τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού Σερρών Χρήστο Κρυστάλλη, τα παιδιά δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο. Οι έρευνες του Στρατού συνεχίζονται, καθώς η περιοχή θεωρείται, σύμφωνα με τον ταξίαρχο, «ύποπτος χώρος», ενώ ειδικοί πυροτεχνουργοί του Στρατού συνεχίζουν το έργο της απομάκρυνσης των χειροβομβίδων.

 newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: