Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

ENTONH ANTIΔΡΑΣΗ KAI ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑ.Σ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ

Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Κων/νο Αρβανιτόπουλο, απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Μουλκιώτης σχετικά με την έλλειψη εκπαιδευτικών στην ΕΠΑ.Σ. Λιβαδειάς.
Η επιστολή έχει ως εξής:
 Έχει ήδη διανυθεί αρκετός παραγωγικός χρόνος της φετινής σχολικής χρονιάς (2012–2013) και παρόλα αυτά, στην περιοχή μας, στη Βοιωτία, υπάρχουν ακόμη σχολεία, τα οποία παρουσιάζουν κενά σε διδακτικό προσωπικό και μάλιστα σε μερικά από αυτά βασικών ειδικοτήτων.

 Ενδεικτικά στην ΕΠΑ.Σ Λιβαδειάς, όπου παρουσιάζονται τα περισσότερα προβλήματα, στο Μηχανολογικό Τμήμα της, υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών Μηχανολογικών ειδικοτήτων, ενώ στα τμήματα Κομμωτικής και Αισθητικής δεν έχουν ακόμη τοποθετηθεί διδάσκοντες κομμωτικής (1 πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου), αισθητικής (1 πλήρους και 1 μειωμένου ωραρίου), ιατρικών μαθημάτων (1 πλήρους ωραρίου), ενώ, για τα μαθήματα τα οποία διδάσκονται, οι μαθητές (λόγω έλλειψης σχετικών πιστώσεων) καλούνται να ξοδεύουν χρήματα για αναλώσιμα υλικά ή εργαλεία απαραίτητα για τις σπουδές τους.
Κύριε Υπουργέ,
 Η Χώρα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη, μεταπολεμικά, περίοδο της ιστορικής της διαδρομής. Εάν πράγματι επιθυμούμε να ξεπεράσουμε επιτυχώς αυτή την περίοδο και να επενδύσουμε σε ένα μέλλον με προοπτική, δεν είναι δυνατό να επιτρέπουμε να συμβαίνουν γεγονότα, όπως αυτά που περιγράψαμε παραπάνω, στον ευαίσθητο και σημαντικό τομέα της παιδείας.
Η Πατρίδα πρέπει και μπορεί να παρέχει τα απαραίτητα εφόδια στη νέα γενιά της, η οποία ούτως ή άλλως είναι αυτή κυρίως η οποία καλείται να ανταπεξέλθει στο δύσκολο σήμερα διαμορφωμένο οικονομικό περιβάλλον και να παράξει ανάπτυξη στο μέλλον.
 ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: