Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Το Γυμνάσιο Αντίκυρας, νικητής στον διαγωνισμό για το Λογότυπο της ιστοσελίδας Σ.Π.Ο.Α.Κ.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο συμμετείχε και κέρδισε τον διαγωνισμό και το έπαθλο το Γυμνάσιο Αντίκυρας. 
 Η δημιουργία του λογοτύπου για το ΣΠΟΑΚ, ¨Κορινθιακός : ο κόλπος - κληρονομιά φυσικού και πολιτισμικού πλούτου¨, σκόπευε στη συνεργασία των εφήβων ώστε με την ομαδική εργασία, την δημιουργικότητα, την τέχνη, την εφεύρεση και την αυτο-έκφραση να γίνουν γνωστοί οι σκοποί και οι προτεραιότητες του ΣΠΟΑΚ και να προωθηθεί η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του Κορινθιακού.
 Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε γυμνάσια και λύκεια των Δήμων που είναι Μέλη του ΣΠΟΑΚ, (Σύνδεσμος Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου) ο αριθμός των Δήμων-Μελών του Συνδέσμου είναι οι κάτωθι 13 Δήμοι και ανήκουν στις 4 Περιφέρειες (Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Στερεάς Ελλάδας, Αττικής):

1) ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ  2) ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ  3) ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ  4) ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ  5) ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ  6) ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ  7) ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ  8) ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ  9) ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΟΣ  10) ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ  11) ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ  12) ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ – ΑΡΑΧΩΒΑΣ – ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ  και 13) ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΔΡΑΣ – ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ
Μια ειδική Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από το συντονιστή φορέα ΣΠΟΑΚ (περιλαμβάνει εμπειρογνώμονες στον τομέα των επικοινωνιών, εκπαιδευτικούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών),αξιολόγησε τις συμμετοχές. Η Επιτροπή αυτή καταρχήν εξέτασε τη συμμόρφωση των λογοτύπων με τις προδιαγραφές και τους κανονισμούς του διαγωνισμού και ανάγγειλε το νικητήριο λογότυπο, αναφέροντας και τα δύο ακόμη σχέδια που κέρδισαν.
 Το νικητήριο σχέδιο του Γυμνασίου Αντίκυρας, θα καταστεί αποκλειστική ιδιοκτησία του ΣΠΟΑΚ και θα αποκτήσει όλα τα δικαιώματα χρήσης και αναπαραγωγής, την καταγραφή, αποθήκευση και δημοσίευσή του. Το 1ο βραβείο είχε ως έπαθλο 500 € (ευρώ)
Είναι γνωστό, ότι ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μία κλειστή και ευαίσθητη θάλασσα, εξαιρετικής ομορφιάς και φυσικού πλούτου, όπου εδώ και δεκαετίες, έχει αφεθεί στο έλεος της ανθρώπινης υπερεκμετάλλευσης, της ρύπανσης και της υπεραλίευσης. Η προστασία του έχει καθοριστική σημασία για την ποιότητα ζωής των σημερινών, αλλά και των μελλοντικών γενεών, που έχουν την τύχη να ζουν γύρω από αυτόν και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: