Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΕΣ: «Ξεκολλάνε» τα 1.044 δημοτικά έργα του «Θησέα»

Μετά από καθυστέρηση μηνών, η κυβέρνηση επιταχύνει την προσπάθεια για την ανάκαμψη της οικονομίας, την ενίσχυση της ρευστότητας και την προώθηση τοπικών αναπτυξιακών έργων μέσω των δήμων.
 Με την εκταμίευση των 150 εκατ. ευρώ ΣΑΤΑ για τους δήμους της χώρας, ο υπουργός Εσωτερικών ενέκρινε το ποσό των 38.908.494,67 εκ. ευρώ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν 1.044 έργα του προγράμματος «ΘΗΣΕΑΣ», που τα τελευταία χρόνια είχαν καθηλωθεί.
Τα έργα αυτά ολοκληρώνονται στους δήμους όλης της χώρας, όπως αποτυπώνεται στον σχετικό πίνακα που ακολουθεί. Σε σχετική του δήλωση, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπογράμμισε: «Με τη χρηματοδότηση 1.045 δημοτικών αναπτυξιακών έργων σε όλη τη χώρα αναθερμαίνονται οι τοπικές οικονομίες, ξαναδημιουργούνται θέσεις απασχόλησης, ενισχύονται οι υποδομές και δίνεται μια αναπτυξιακή ανάσα μετά από καθυστέρηση ετών. Στόχος μας είναι αυτού του είδους η προσπάθεια να συνεχιστεί ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανταποκρινόμενη στο ρόλο της, να πρωτοστατήσει στην αντιστροφή του κλίματος και στην ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας».

 aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: