Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Διαφήμιση ποδοσφαίρου: Αμβρυσσέας – Ένωση 2-2

Σε ένα παιχνίδι‚ πραγματική διαφήμιση για το Βοιωτικό ποδόσφαιρο και όχι μόνο ο Αμβρυσσέας και η Ένωση αναδείχτηκαν ισόπαλοι 2-2  προσφέροντας θέαμα‚ γκολ και πολλές συγκινήσεις στους θεατές που το παρακολούθησαν.
 Ήταν ένα γειτονικό ντέρμπι που τα είχε όλα αντάξιο της φήμης αλλά και της αγωνιστικής παρουσίας και των δυο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα. Και είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει ένα τέτοιο παιχνίδι για να προσελκύσει και κόσμο. Δύναμη‚ πάθος‚ ένταση‚ δυνατές μονομαχίες αλλά πάνω απ’ όλα σωστό ποδόσφαιρο‚ φάσεις πολλές εκατέρωθεν‚ τέσσερα γκολ και μια αποβολή.
Οι γηπεδούχοι του Γιάννη Μαρτιναίου ίσως να έπαιξαν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι. Παρ’ ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ δυο φορές‚ εν τούτοις κατόρθωσαν να αντιδράσουν και να πάρουν δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ίσως θα μπορούσαν για κάτι παραπάνω αν είχαν και καθαρό μυαλό όταν είχαν την αριθμητική υπεροχή. Παρ’ όλα αυτά έδειξαν ότι είναι από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Οι φιλοξενούμενοι απέδειξαν γιατί βρίσκονται στην πρώτη θέση και είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την άνοδο. Δεν νομίζουμε ότι στην κατηγορία υπάρχει τέτοια ομάδα με τέτοιους παίκτες και τέτοια ποιότητα.
Υπήρχαν στιγμές που η μπάλα χανόταν και ως δια μαγείας βρισκόταν στο αντίπαλο τέρμα. Ακόμα και με δέκα παίκτες είχε την ποιότητα να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της χωρίς ωστόσο να υποτιμηθεί και η προσπάθεια στο τέλος των γηπεδούχων. Γενικά πιστεύουμε πως σύμφωνα με την αγωνιστική παρουσία των ομάδων το 2-2  φαντάζει δίκαιο και δεν έχει σημασία αν οι πρωτοπόροι έχασαν τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα γιατί και αυτό κάποτε θα γινόταν…
Η κόκκινη κάρτα στον Άρη Γκουλή ήταν δίκαιη αφού ο γκολκίπερ της Ένωσης «παρασύρθηκε» από την εξέδρα και την.. . πάτησε.
 Φάσεις και Γκολ

4’ Σε σέντρα του Λουκά Γιαχρίτση ο Πολυτάρχου  βρέθηκε σε καλή θέση αλλά το κοντινό πλασέ πέρασε μόλις άουτ.
 10’  Ο Πολυτάρχου από τα δεξιά και από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε ένα φοβερό σουτ κι έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Σταθά ανοίγοντας έτσι το σκορ (0-1).
19’ Η μπάλα χάθηκε σε ένα φοβερό τρίγωνο Πολυτάρχου‚ Λουκά Γιαχρίτση‚ Νικολάου. Τελικός αποδέκτης ο τελευταίος που βρέθηκε φάτσα με την εστία αλλά το πλασέ πέρασε ελάχιστα άουτ.
23’ Σε σέντρα του Νικολάου ο Μανόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε μόλις άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
 24’ Ο Λουκάς Γιαχρίτσης έπιασε ένα φοβερό σουτ από 30’μέτρα αλλά ο Σταθάς απέκρουσε εντυπωσιακά.
37’ Ο Γκουλής με διπλή προσπάθεια διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ έπειτα από το δυνατό σουτ του Όλνταση.
54’ Ο Νικολάου εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα‚ έκλεψε τη μπάλα μπήκε αλλά ο Σταθάς την τελευταία στιγμή τον πρόλαβε κι έδιωξε τη μπάλα.
 56’ Ο Αργύρης Γάτσος με φοβερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στο Γκουλή κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 57’ Κόκκινη κάρτα στον Γκουλή αφού μετά το γκολ έτρεξε στην αντίπερα μεριά του τέρματός του επειδή τον είχαν προκαλέσει οι οπαδοί των γηπεδούχων.
71’ Ο Μανόπουλος με γυριστή κεφαλιά πήγε να κρεμάσει τον Δερβέναγα αλλά ο γκολκίπερ της ένωσης με υπερπροσπάθεια έδιωξε τη μπάλα σε κόρνερ.
77’ Ο Λουκάς Γιαχρίτσης βρήκε σε θέση βολής τον Πολυτάρχου αλλά δεν έπιασε καλά το σουτ και έχασε μεγάλη ευκαιρία.
80’ Ο Λουκάς Γιαχρίτσης με φοβερή ενέργεια «άδειασε» τρίς αντιπάλους‚ έδωσε στον Πολυτάρχου και αυτός έβγαλε την «τρύπα» στον καλλιακμάνη που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα του (1-2).
87’ Ο Δερβέναγας αποκρούει εκπληκτικά κεφαλιά του Μανόπουλου.
90’ Ο Μάριος Πλακίδας σε κυριολεκτικά κενή εστία αστοχεί στέλνοντας με πλασέ τη μπάλα άουτ. 92’ Ο Αργύρης Γάτσος βρίσκει τον Μανόπουλο και αυτός από πολύ κοντά σπρώχνει τη μπάλα στα δίχτυα και ισοφαρίζει σε 2-2.
 Ο Δημήτρης Πολυτάρχου‚ ο Αργύρης Γάτσος και ο Λουκάς Γιαχρίτσης παίρνουν δίκαια τον τίτλο των κορυφαίων της συνάντησης.
Τρεις παίκτες που ειδικά χθες φάνταζαν παίκτες από ανώτερη κατηγορία. Τους ακολούθησαν σε απόδοση οι Μανόπουλος‚ Νικολάου‚ Σφουντούρης (Αμβρ.) και οι Καραμπέτσος Ι.‚ Γιαχρίτσης Ι.‚ Αντωνιάδης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και οι υπόλοιποι δεν πήγαν καλά. Όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν ο καθένας ότι μπορούσε.
 Ο Φάνης Φλώτσιος είναι διαιτητής για μεγαλύτερες κατηγορίες. Με την προσωπικότητά του μέσα στο γήπεδο μπήκε στο πνεύμα του ντέρμπι κι έφερε το παιχνίδι στα μέτρα που θα έπρεπε να είναι παρά την ένταση‚ τις φιλονικίες και τις όποιες διαμαρτυρίες εκατέρωθεν. Μοίρασε ακριβοδίκαια το «καρπούζι» με σωστές αποφάσεις και ήταν ο πραγματικός «άρχοντας» του αγώνα. Πολύ καλή και θετική η παρουσία του Γιώργου Λιανού και του Θανάση Σέμου που βοήθησαν στα μέγιστα.
http://stereasports.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: