Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Η εφορία καλεί όσους δεν πλήρωσαν το χαράτσι της ΔΕΗ

Περίπου 500.000 μικροϊδιοκτήτες ακινήτων που δεν πλήρωσαν μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών για το έτος 2011, απειλούνται τώρα με κατασχέσεις εισοδημάτων και κινητών περιουσιακών τους στοιχείων.
Οι εν λόγω φορολογούμενοι μπορεί να γλίτωσαν τις απειλές για διακοπή της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, δεν θα αποφύγουν όμως το άγριο κυνηγητό που θα εξαπολύσουν εναντίον τους σε μερικές εβδομάδες οι αρμόδιες εφορίες στην προσπάθεια τους να εισπράξουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές από τα απλήρωτα ποσά του ΕΕΤΗΔΕ.

Η νέα απειλή που αντιμετωπίζουν οι μικροϊδιοκτήτες ονομάζεται «παρακράτηση από την εφορία μέρους των εισοδημάτων που δικαιούνται να εισπράξουν τους προσεχείς μήνες» ή ακόμα μια απλά «κατάσχεση μισθών, συντάξεων, ενοικίων και άλλων εισοδημάτων τους» καθώς επίσης και «κατάσχεση Ι.Χ. αυτοκινήτων και άλλων κινητών πραγμάτων που τους ανήκουν».
Το απλήρωτο χαράτσι μεταφέρθηκε πλέον από τη ΔΕΗ στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών για βεβαίωση και είσπραξη.
Αυτό σημαίνει ότι όλα τα στοιχεία για τα απλήρωτα ποσά και τα ονόματα των οφειλετών τους θα βρίσκονται σύντομα στη διάθεση των κατά τόπους εφοριών οι οποίες θα τα διεκδικήσουν άμεσα τις προσεχείς εβδομάδες εφαρμόζοντας όλες τις διαδικασίες που ορίζει ο Κώδικας Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων και περιγράφονται σε πρόσφατα εκδοθείσα εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών.
http://troktiko.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια: