Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Οι υπουργοί που θα ορκιστούν το μεσημέρι

Νέα σύσκεψη θα έχει στη μία το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη ώστε να «κλειδώσουν» και στη συνέχεια να ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου υπουργικού συμβουλίου.
Αμέσως μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, τα μέλη της νέας κυβέρνησης θα ορκιστούν στο Προεδρικό Μέγαρο.
 Ολιγομελές και με αρκετούς τεχνοκράτες, φαίνεται ότι θα είναι το νέο κυβερνητικό σχήμα σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Η νέα κυβέρνηση αναμένεται να περιλαμβάνει 16 υπουργούς και 12 υφυπουργούς, ενώ επανασυστήνεται το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες
ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου της Βουλής και ο Βασίλης Ράπανος αναλάμβάνει καθήκοντα υπουργού Οικονομικών, με υφυπουργούς τον Γιώργο Ζανιά και τον Χρήστο Σταϊκούρα.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φέρεται επίσης να αναλαμβάνει καθήκοντα υπουργού Άμυνας. Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
 Στο υπουργείο Εσωτερικών παραμένει κατά πληροφορίες ο Αντώνης Μανιτάκης ή αναλάμβάνει εκ νέου ο Τάσος Γιαννίτσης.
Το όνομά του κ. Μανιτάκη ακούγεται και για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να αναλαμβάνει ο Κωστής Χατζηδάκης με υφυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα. Αν παραμείνει υπουργός Ανάπτυξης ο κ. Στουρνάρας, τότε ο κ. Χατζηδάκης οδεύει προς το υπουργείο Υποδομών. Για το υπουργείο Υγείας ακούγονται τα ονόματα του Μάριου Σαλμά και του καθηγητή Καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να αναλαμβάνει το υπουργείο Περιβάλλοντος. Για το υπουργείο Δημόσιας Τάξης (μετονομασία από Προστασίας του Πολίτη) ακούγεται το όνομα του Κώστα Τζαβάρα, σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο υπηρεσιακός υπουργός, Λευτέρης Οικονόμου.
Για το υπουργείο Παιδείας ακούγεται το όνομα του Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και για το υπουργείο Δικαιοσύνης του Αντώνη Μανιτάκη ή του Xαράλαμπου Αθανασίου. Για το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εργασίας ακούγεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικιλίας, σε περίπτωση που δεν παραμείνει ο υπηρεσιακό υπουργός, κ. Ρουπακιώτης και του υπουργείου Παιδείας ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης φέρεται να παραμένει ο Ναπολέων Μαραβέγιας. Το υπουργείο Επικρατείας φέρεται να αναλαμβάνει ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης, και το υπουργείο Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.
 Επιπλέον, κατά πληροφορίες δημιουργούνται ξεχωριστά υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού, σύμφωνα και με τις εξαγγελίες της ΝΔ. Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας φέρεται να αναλαμβάνει ο Mανώλης Κεφαλογιάννης ή ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς και υπουργός Τουρισμού η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Κυβερνητικός εκπρόσωπος αναλαμβάνει όπως αναφέρει το newpost.gr, ο έως τώρα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης. Γραμματέας του υπουργικό Συμβουλίου φαίνεται να ορίζεται ο Παναγιώτης Μπαλτάκος,κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Μάκης Βορίδης και διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου ο Κώστας Μπούρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: