Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Εν αναμονή κατακόρυφης πτώσης στις βάσεις πολλών περιζήτητων σχολών

Αυλαία σήμερα για τον κύριο κορμό των πανελλαδικών εξετάσεων και η προσοχή των υποψηφίων στρέφεται πλέον στη διαμόρφωση των βάσεων για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Εντυπωσιακή πτώση αναμένεται σε πολυτεχνικές και φυσικομαθηματικές σχολές λόγω των χαμηλών επιδόσεων που καταγράφηκαν στη Φυσική και τα Μαθηματικά.
 Στις ιατρικές και τις σχολές των επιστημών υγείας του τρίτου επιστημονικού πεδίου αναμένεται επίσης πτώση των βάσεων, που όμως δεν θα είναι θεαματική λόγω των καλύτερων επιδόσεων των υποψηφίων στη Βιολογία.
Πάντως, ορισμένοι εκπαιδευτικοί εκτιμούν ότι οι ιατρικές σχολές είναι πολύ πιθανόν να «πέσουν» κάτω των 19.000 μορίων.
Από τους βαθμολογητές πάντως σημειώνεται πως αν και οι βάσεις στις σχολές θετικών επιστημών και στα πολυτεχνεία αναμένεται να κατρακυλήσουν, δεν θα συμβεί το ίδιο σε άλλες επίσης περιζήτητες σχολές των ανθρωπιστικών και κοινωνικών επιστημών.
 Ειδικότερα, στις ανθρωπιστικές και νομικές σπουδές του πρώτου επιστημονικού πεδίου, δεν αναμένονται μεγάλες διαφορές σε σχέση με πέρυσι, καθώς η επιλογή των θεμάτων δεν έκρυβε εκπλήξεις.
Έτσι, συμπεραίνεται πως οι βάσεις σε νομικές και φιλολογικές σχολές θα είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ στα παιδαγωγικά τμήματα αναμένεται πτωτική πορεία, αφού τα τελευταία χρόνια η ζήτησή τους έχει περιοριστεί. Στο πέμπτο πεδίο των επιστημών οικονομίας και διοίκησης, είναι νωρίς να γίνουν εκτιμήσεις, καθώς εκκρεμεί η εξέταση των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
 Ωστόσο η πλειοψηφία των μαθητών που επιλέγει τμήματα και σχολές του πέμπτου πεδίου και διαγωνίστηκε σε Φυσική και Μαθηματικά, ενδέχεται και εδώ να παρασύρει προς τα κάτω τις βάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: