Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

Παρατείνεται μέχρι 30.9.2012 η «Βοήθεια στο Σπίτι»!

Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παρατείνεται μέχρι 30.9.2012 η παροχή των κατ’ οίκον υπηρεσιών από φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε εξαρτώμενους ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρία και χρόνια ασθενείς στο πλαίσιο του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι».
 Aυτ'ο ανακοινώθηκε πριν από λίγο από το Γραφείο του Πρωθυπουγού κ. Πικραμένου.Η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για την παράταση του εν λόγω προγράμματος, που λήγει 30.6.2012, κρίθηκε απαραίτητη για να μη διακοπεί η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και δημιουργηθούν τεράστια κοινωνικά προβλήματα.
Για το σκοπό αυτό οι Υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Α. Ρουπακιώτης και Εσωτερικών Α. Μανιτάκης έκαναν όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν οι αναγκαίοι πόροι.
 Οι υποχρεώσεις υλοποίησης του προγράμματος προβλέπεται ότι θα καθοριστούν σε προγραμματική σύμβαση που θα υπογραφεί μεταξύ των Υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Εσωτερικών και της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.
Το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» αφορά 70.000 εξαρτώμενα άτομα και σε αυτό απασχολούνται 3.500 εργαζόμενοι, οι οποίοι παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: