Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 10 Ιουνίου 2012

Αυτή είναι η λίστα με τους χειρότερους τουρίστες του κόσμου

H ιστοσελίδα livingsocial οργάνωσε μια online έρευνα για να καταγράψει τους χειρότερους τουρίστες στον κόσμο.
Συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα από 5 χώρες και τα αποτελέσματα προκάλεσαν συζητήσεις.
Οι δέκα πρώτες θέσεις της λίστας με τους τουρίστες που πρέπει να αποφεύγουμε πάση θυσία έχουν ως εξής:
10. Βρετανοί (5%)
Λάτρεις του αλκοόλ στην πλειοψηφία τους, έχουν άσχημη συμπεριφορά (με βασικό χαρακτηριστικό την αγένεια, τις φωνές, αλλά και το αδιάκριτο καμάκι). Είναι από τους πιο βρόμικους, δίνουν χαμηλά φιλοδωρήματα και συνήθως παραπονιούνται για όλα!

9. Ισπανοί (7%)
 Με δυνατό μεσογειακό ταμπεραμέντο, απολαμβάνουν τη φασαρία κάθε είδους και λατρεύουν το ξενύχτι. Συνεννοούνται πολύ δύσκολα, καθώς επιμένουν να μιλάνε μόνο ισπανικά όπου κι αν βρίσκονται. Συχνά φτάνουν στα όρια της αγένειας στη συμπεριφορά τους.
8. Γερμανοί (8%)
Συνήθως παρεξηγούνται πολύ εύκολα και λατρεύουν την τήρηση του προγράμματος με θρησκευτική ευλάβεια. Δεν συγχωρούν κανένα λάθος και βγάζουν αρνητικά συμπεράσματα με μεγάλη ευκολία. Ολιγαρκείς στο φαγητό τους, προτιμούν να χαλάνε τα περισσότερα χρήματά τους στο ποτό.
7. Ινδοί (9%)
Ιδιότροποι σε θέματα φαγητού, λόγω της θρησκείας τους αλλά και της αγάπης τους στη χορτοφαγία. Όσοι έχουν οικονομική επιφάνεια αγαπούν την επίδειξη του πλούτου τους, ενώ δεν τους αρέσουν τα ξενύχτια και προτιμούν την ηρεμία των ξενοδοχείων.
 6. Κορεάτες (9%)
Έχουν αδυναμία στις προσωπικές ερωτήσεις (συνήθεια λόγω της κουλτούρας τους) χωρίς να σημαίνει ότι είναι περίεργοι. Ενίοτε απολαμβάνουν να κοιτάζουν τους ανθρώπους επίμονα. Φημίζονται για τα κλειστά τους πορτοφόλια και την «σπαρτιάτικη» διασκέδασή τους.
5. Ρώσοι (11%)
Κλασικοί «λεφτάδες» τουρίστες, αλλά άγαρμποι στη συμπεριφορά. Απολαμβάνουν την επίδειξη και αγαπούν και την ντόλτσε βίτα. Συχνά όμως είναι πολύ αγενείς, ενώ όταν διασκεδάζουν με αλκοόλ είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ξεφύγουν από τα όρια.
4. Ιάπωνες (12%)
 Έχουν υψηλές απαιτήσεις από το ταξίδι τους και γι' αυτό κάνουν πολλά παράπονα και υποδείξεις. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρούνται από τους πιο δύσκολους λαούς όσον αφορά την ικανοποίηση σε κάποιο θέμα.
3. Γάλλοι (14%)
 Παραδοσιακά μιλούν μόνο γαλλικά και αρνούνται να μιλήσουν άλλη γλώσσα, ακόμα και αν τη γνωρίζουν. Εύκολα εκνευρίζονται και γίνονται αγενείς. Τέλος, παρότι προσέχουν την εμφάνισή τους, κρύβουν έναν πολύ ακατάστατο εαυτό (όπως μπορούν να σας επιβεβαιώσουν οι καθαρίστριες των ξενοδοχείων).
2. Κινέζοι (15%)
Απαιτούν με πιεστικό τρόπο επιπρόσθετες ανέσεις στο δωμάτιό τους, που έχουν σχέση με την κουλτούρα τους. Παρότι ξοδεύουν αρκετά χρήματα για αγορές, φημίζονται ότι ταλαιπωρούν τους πωλητές μέχρι να αποφασίσουν. Γκρινιάζουν όταν υπάρχει φασαρία, ενώ περιφρονούν τις διασκεδάσεις και προτιμούν να επισκέπτονται τα αξιοθέατα κάθε είδους.
1. Αμερικανοί (20%)
Κάποτε κανένας δεν τους χάλαγε χατίρι, λόγω των δολαρίων που έφερναν μαζί τους. Πλέον όμως οι Αμερικανοί τουρίστες είναι αυτοί που δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα σε ξενοδοχεία και μπαρ. Αφήνουν χαμηλά φιλοδωρήματα, ενώ έχουν την κακή συνήθεια να αρπάζουν πετσέτες, τασάκια και ποτήρια από τα ξενοδοχεία. Παράλληλα έρχονται πρώτοι και στους κακούς τρόπους, ειδικά σε υπαλλήλους, σερβιτόρους και κάθε θηλυκό που συναντούν.
dailynews24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: