Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ : ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

"Την Δευτέρα πρέπει να έχουμε Κυβέρνηση και να φύγει ο εγωισμός", τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ Ιερώνυμος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην πρωινή εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ".
Σχολιάζοντας την σημερινή οικονομική κρίση και τις αυτοκτονίες πολλών πολιτών, ο κ Ιερώνυμος είπε οτι "είναι μεγάλη η τραγωδία της κοινωνίας.
 Εμείς, εδώ στην Εκκλησία βλέπουμε καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες τραγωδίες.
Αυτοί που αυτοκτονούν είναι άρρωστοι.
Υπάρχουν και χειρότερα από αυτά που ζούμε. Και μπορεί εμείς οι μεγαλύτεροι να τα δούμε, να τα ζήσουμε.

Αλλά υπάρχουν και καλύτερα. Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα μας. Η καρδιά του Έλληνα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο.
Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και μεθοδικοί. Έχουμε έναν λαμπρό λαό αλλά τον έχουμε προδώσει. Πρέπει να γίνουμε όλοι πρότυπα" επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνων.
 Για το θέμα των μεταναστών και τα σισίτια της Εκκλησίας ο Αρχιεπίσκοπος είπε:"Πρέπει να σεβόμαστε την προσωπικότητα του άλλου. Ένας άνθρωπος έγινε μαύρος. Ωραία τι να κάνουμε να τον σκοτώσουμε; Δεν πρέπει να κάνουμε οπαδούς. Μόνοι μας έχουμε καταστρέψει την κοινωνία. Ξέρω ότι είναι ένα πρόβλημα οι μετανάστες. Αλλά δεν τους έφερα εγώ. Κάποιοι άλλοι έχουν καθήκον να τους διώξουν, αν είναι παράνομοι.
 Εγώ έχω καθήκον να τους δώσω ένα πιάτο φαγητό. Δεν θέλουμε να είναι εδώ πέρα , να πάνε στα σπίτια τους, αλλά όσο είναι εδώ δεν μπορούμε να τους αφήσουμε χωρίς φαγητό. Υπάρχουν και αυτοί που έμπλεξαν με τα ναρκωτικά.
Αλλά προσπάθησαν και έδιωξαν αυτή την αρρώστια. Δεν με στενοχωρεί κι ούτε με νοιάζει όταν λένε ότι είμαι άθεος". Αλλαγή δεν γίνεται από έξω. Η αλλαγή γίνεται από μέσα μας. Αν δεν αλλάξει ο άνθρωπος δεν γίνεται τίποτα. Πρέπει να είμαστε αληθινοί, ελεύθεροι και να έχει και ο Θεός ένα κομμάτι στη ζωή μας.
Ο Θεός έχει πολλά αλλά όταν μας τα δίνει δεν πρέπει να κρατάμε ομπρέλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: