Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΕΝΑ ΝΕΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΑΙΟΛΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας συνεδριάζοντας «μεταξύ μελών και φίλων», αφού το πολυπληθές Καλλικράτειο Περιφερειακό συμβούλιο εκπροσωπείται για τα μείζονα θέματα του Περιβάλλοντος της Στερεάς από εννεαμελή επιτροπή , και μεταξύ άλλων θεμάτων περιλαμβάνει και ….
ΘΕΜΑ 19ο: Έγκριση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 6,8 MW της εταιρείας ΄΄ ΑΝΕΜΟΠΕΥΚΟ Α.Ε.΄΄ , στη θέση ΄΄ ΚΟΥΚΟΣ ΄΄ του Δήμου Διστόμου – Αράχωβας - Αντίκυρας Π.Ε. Βοιωτίας.
Εισηγητής: Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Τερζής Αντώνης.


Ρίχνοντας μια ματιά στο Googlearth η θέση «ΚΟΥΚΟΣ» ΤΟΥ Δήμου Διστόμου –Αράχωβας - Αντίκυρας είναι ο λόφος που δεσπόζει στην νοτιανατολική πλευρά του Διστόμου και στους πρόποδες του βρίσκεται το Μαυσωλείο των σφαγιασθέντων της ναζιστικής θηριωδίας.

Έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι του Διστόμου για την σχεδιαζόμενη εγκατάσταση; Ποια είναι η θέση της τοπικής κοινωνίας;

Η πόλη του Διστόμου θα έχει οπτική επαφή με το βιομηχανικό αιολικό πάρκο ;

Μήπως η εγκατάσταση είναι χωροθετημένη σε δασική και αναδασωτέα περιοχή;

Ο περιφερειάρχης που έλκει την καταγωγή του από το Δίστομο γνωρίζει το ζήτημα ή για μια φορά ακόμη «ποιεί την νήσσαν»;

Πόσες θερμικές ηλεκτροπαραγωγές έκλεισαν στην Βοιωτία αλλά και στην Στερεά Ελλάδα αφού ο τόπος κατακλύζεται πλέον από αιολικά πάρκα;

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ/ΠΗΓΗ: Συμπαράταξη Βοιωτών για το περιβάλλον

2 σχόλια:

ΑΝΩΝΥΜΟΣ είπε...

ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΣΤΗΛΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ ΟΠΩΣ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ?

Antikira είπε...

Σ' ευχαριστώ για την παρατήρηση, αλλά προφανώς το site που χρησιμοποιούσε ο αυτόνομος Δήμος Διστόμου, το επεξεργάζεται ο νέος Δήμος Διστόμου Αράχοβας Αντίκυρας. Στη προσπάθειά μου να αναφέρω κάτι τουλάχιστον 'οπως γίνεται και με τα άλλα χωριά δε κατάφερα να εντοπίσω σε παρακαλώ αν έχεις υπόψιν κάποια ιστοσελίδα με χαρά μου θα την προσθέσω, άλλωστε στις προθέσεις μας είναι η συνεργασία και οι κοινοί αγώνες όπως θα έχεται διαπιστώσει και στα blogs της περιοχής.