Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Όλα τα ονόματα αυτών που βγάλανε λεφτά έξω βρίσκονται στα χέρια της Τράπεζας της Ελλάδος.


Υπάρχουν οι καταστάσεις με τα πλήρη στοιχεία μεγαλοεπιχειρηματιών, μεγαλογιατρών και από άλλους χώρους που μετέφεραν από καταθέσεις τους χρήματα στο εξωτερικό, από το ποσό των 300.000 ευρώ και πάνω.

Το ερώτημα που αυτόματα και φυσικά εύλογα προκύπτει είναι γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων αυτών των κυρίων που σε μια κρίσιμη για τον λαό και τη χώρα κατάσταση, που όλα απειλούνται με κατάρρευση, έδωσαν μια επιπλέον μαχαιριά στην οικονομία και στέρεψαν την αγορά από ρευστότητα δισεκατομμυρίων. Η απάντηση που δίνουν είναι ότι καλύπτονται από τα περιβόητα προσωπικά δεδομένα.

Όμως αυτά δεν μπορούν να υπερτερούν από τη στιγμή που τα δισεκατομμύρια που φυγαδεύτηκαν έξω (ίσως όχι όλα) δεν έχουν δηλωθεί ως εισοδήματα και υπάρχει το αδίκημα της φοροδιαφυγής.

Να σημειωθεί ότι από τα στοιχεία που έχει η Τράπεζα της Ελλάδος προκύπτει ότι όλοι αυτοί που μετέφεραν χρήματα σε τράπεζες του εξωτερικού κατοικούν στα βόρεια προάστια (Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσο κ.λπ.) και στα νότια (Γλυφάδα, Βουλιαγμένη κ.λπ.). και ο καθένας μπορεί να κάνει τον συλλογισμό του…
Πολλά από τα δισεκατομμύρια που φυγαδεύτηκαν τα είχαν φέρει στην Ελλάδα εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες όταν ξέσπασε η κρίση στην τράπεζα UBS και είχαν εκεί μεγάλες καταθέσεις.

Ένας μεγαλογιατρός που αναφέρεται στην κατάσταση και ο οποίος εργαζόταν σε νοσοκομείο που βρίσκεται στα βόρεια προάστια, κατέθετε στο υποκατάστημα τράπεζας που είναι στο ισόγειο του νοσοκομείου 100.000 ευρώ (εκατό χιλιάδες ολογράφως για να μη γίνει… λάθος) κάθε μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: