Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Το χωριό που τους φυλάει security


Τον τρόπο για να ξενοιάσουν από τους ληστές βρήκαν οι κάτοικοι ενός χωριού στη Φθιώτιδα. Όπως αποφάσισαν ανέθεσαν τη φύλαξη σε εταιρία security και με ελάχιστο κόστος έχουν απαλλαγεί από τις συνεχείς διαρρήξεις και τις ληστείες.
Η εταιρία για να προσφέρει τις υπηρεσίες της ζήτησε 21 ευρώ την ημέρα και έτσι το κόστος για την κάθε οικογένεια της Κυρτώνης ανέρχεται σε 0,70 ευρώ. Πλέον κάθε βράδυ από τις 11 μέχρι και τις 6 το πρωί ένα αυτοκίνητο με φάρο και όλα τα διακριτικά κάνει περιπολίες, ενώ οι κάτοικοι έχουν αριθμό τηλεφώνου, στο οποίο καλούν σε περίπτωση που ακούσουν ή αντιληφθούν κάτι το περίεργο.

Όπως δήλωσε ηλικιωμένος κάτοικος της περιοχής στο τοπικό lamia report: «Μου είχαν ανοίξει το σπίτι 10 φορές. Τώρα πέφτω για ύπνο χωρίς να φοβάμαι. Παρ’ όλο που παίρνω μικρή σύνταξη και περισσότερα θα πλήρωνα για την ασφάλειά μου».

Ο πρόεδρος της κοινότητας, Δημήτρης Κυριαζής, σχολίασε: «Είχαμε πολλά κρούσματα διαρρήξεων και κλοπών αυτοκίνητων το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το χωριό μας είναι πέρασμα μεταξύ Βοιωτίας και Φθιώτιδας, κοντά στην Εθνική, αλλά και προσβάσιμο από την Αττική. Εδώ και 2 μήνες περίπου που βάλαμε την security δεν έχουμε κανένα κρούσμα. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόταση και είναι ευχαριστημένοι».

Να σημειωθεί ότι στη Στερεά Ελλάδα οι ληστείες έχουν παρουσιάσει άνοδο 82%, οι κλοπές και οι διαρρήξεις 34%, ενώ στην Πελοπόννησο οι αριθμοί είναι 200% και 85%, αντίστοιχα.

Η ιδέα και η αποτελεσματικότητα του σχεδίου για το χωριό είχε τόσο μεγάλη επιτυχία που όλες οι περιοχές δίπλα στην Κυρτώνη εξετάζουν το ενδεχόμενο να το υιοθετήσουν και να αναθέσουν τη φύλαξή τους σε εταιρία security.
Αναδημοσίευση από: www.newstoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: