Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Γενικές Απογραφές Κτηρίων & Πληθυσµού - Κατοικιών 2011 / 10 έως τις 24 Μαΐου


Γενικές Απογραφές 2011
Ελληνική Στατιστική Αρχή
Από τις 10 έως τις 24 Μαΐου θα γίνει η Γενική Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών 2011. Είναι σημαντικό να συμμετέχουμε όλοι για να έχουμε την πραγματική εικόνα της Ελλάδας σήμερα.

Σημαντικές ερωτήσεις και απαντήσεις για την Απογραφή:

Τι πρέπει να κάνω για την Απογραφή;
Να ανοίξετε την πόρτα στον Απογραφέα που θα χτυπήσει το κουδούνι σας και να συνεργαστείτε μαζί του. Δεν θα χρειαστεί η επίδειξη κανενός εγγράφου, όπως ταυτότητας, διαβατηρίου, ΑΦΜ κλπ.

Θα πρέπει να μετακινηθώ στον τόπο που έχω την οικογενειακή μου μερίδα ή τα εκλογικά μου δικαιώματα;
Όχι, ο πληθυσμός θα απογραφεί στον τόπο μόνιμης κατοικίας του.

Τι γίνεται αν λείπουμε την ώρα που θα μας χτυπήσει το κουδούνι ο Απογραφέας;
Η Απογραφή θα γίνει σε διάστημα 15 ημερών. Σε περίπτωση που απουσιάζετε ο Απογραφέας θα σας αφήσει σημείωμα με τον αριθμό του τηλεφώνου του, ώστε να επικοινωνήσετε μαζί του και να ορίσετε νέα συνάντηση.

Αν είναι μόνο ένας από τους κατοίκους στο σπίτι;
Δεν χρειάζεται να είναι όλοι παρόντες, αρκεί να είναι ένα μέλος της οικογένειας που μπορεί να δώσει τις πληροφορίες.

Αν δεν έχω χαρτιά νόμιμης παραμονής στη χώρα;
Δεν θα ζητηθεί από κανέναν, κανένα έγγραφο.
Αυτό ισχύει και για οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο νομιμότητας. Όλοι όσοι βρίσκονται στην Ελλάδα πρέπει να απογραφούν.

Τι θα μας ρωτήσουν;
Θα σας ρωτήσουν για την κατοικία σας, για τα άτομα που μένουν μαζί σας, την ηλικία σας, το επάγγελμα σας, το επίπεδο εκπαίδευσης σας, την κατάσταση απασχόλησής σας.

Αν δε μιλάμε Ελληνικά;
Θα υπάρχουν διαθέσιμοι διερμηνείς καθώς επίσης και ερωτηματολόγια της Απογραφής μεταφρασμένα σε πολλές γλώσσες.

Αυτές οι πληροφορίες είναι μόνο για την Απογραφή ή μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αλλού;
Οι πληροφορίες που δίνετε είναι μόνο για την Απογραφή και θα χρησιμοποιηθούν για να καταρτιστούν συνολικοί στατιστικοί πίνακες και δείκτες. Τα στοιχεία του κάθε ατόμου και νοικοκυριού είναι απολύτως εμπιστευτικά και απόρρητα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Νομοθεσία. Για αυτό είναι σημαντικό να πείτε την αλήθεια, χωρίς καμία ανησυχία.

Σε τι χρησιμεύει η Απογραφή;
Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τον πληθυσμό της Ελλάδας, τους Έλληνες και τους Αλλοδαπούς κατοίκους της. Είναι επίσης σημαντικό να έχουμε την πραγματική εικόνα της χώρας και των περιοχών της (π.χ. του εκπαιδευτικού επιπέδου των κατοίκων) που θα μας βοηθήσει να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Πώς θα ξέρω ότι αυτός που θα μου χτυπήσει το κουδούνι είναι πραγματικά ο Απογραφέας;
Ο Απογραφέας θα φέρει κονκάρδα με το ειδικό σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, το όνομα του, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη του. Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΣΤΑΤ στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς: 213 135 2138-40.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το κείμενο του φυλλάδιου της απογραφής, μεταξυ άλλων ερωταπαντήσεων, απαντά και την ερώτηση :
''ΑΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ?''

Ε, άμα δεν μιλάμε ελληνικά ,δεν θα διαβάζουμε και ελληνικά( όπως φαίνεται ότι συμβαίνει με πάρα πολλούς νεοφερμένους στη χώρα μας) Κι έτσι, δεν θα διαβάσουμε και το φυλλάδιο περί απογραφής, καθώς και όλες τις υπόλοιπες οδηγίες!!! Αρα και ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ!!