Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

ΕΛ.ΑΣ:Όχι πεζές γυναίκες μετά τη δύση του ηλίου

Εντύπωση προκάλεσε προχθές στην κοινή γνώμη η αναφορά στην ομιλία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ( συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου) στα θέματα δημοσίας ασφάλειας του πολίτη.

«Αν τον Οκτώβριο του 2009, λέγαμε ότι, σε ενάμιση χρόνο ακριβώς … θα είχαμε χιλιάδες νέους αστυνομικούς να κυκλοφορούν δίπλα στον πολίτη, στις γειτονιές…τότε θα ακούγαμε από παντού ότι, αυτά που λέμε, δεν γίνονται. Στην Ελλάδα, δεν γίνονται’.Κι όμως, στην Ελλάδα γίνονται. Να που έγιναν» .


Προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου ζώντας μέσα σε ένα … «αποστειρωμένο» από την πραγματικότητα περιβάλον , αγνοεί παντελώς την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, σε σχέση με την εγκληματικότητα και την δημόσια ασφάλεια των πολιτών.

Ο δείκτης εγκληματικότητας έχει πάρει την ανιούσα ενώ η ΕΛ.ΑΣ αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και υλικοτεχνικής υποδομής.

Μάλιστα η αστυνομία έχει αναρτήσει στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα είδος εγχειριδίου στο οποίο παρέχονται συμβουλές στους πολίτες για την προσωπική τους ασφάλεια.

Ενόψει καλοκαιριού ο οδηγός συμβουλεύει να μην έχουν οι πολίτες ξεκλείδωτα τα παράθυρα των μπαλκονιών ακόμα και όταν κάνει ζέστη(?), να πέφτουν στο έδαφος μόλις ακούγονται πυροβολισμοί (?), να μην επιχειρήσουν «ηρωισμούς» κλπ.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρον προκαλούν οι συμβουλές που δίνονται προς τις γυναίκες καθώς μερικές εξ αυτών είναι : να έχουν κλειστές τις κουρτίνες του σπιτιού ώστε να μην βλέπουν οι επιτήδειοι ποιος βρίσκεται μέσα , να µην εισέρχονται σε ένα ασανσέρ µε κάποιον που δεν γνωρίζουν(?), αν χρειαστεί να κυκλοφορήσουν μόνες τους(?) να λένε σε κάποιο δικό τους άτομο που βρίσκονται και να ….μην κυκλοφορούν πεζές μετά τη δύση του ηλίου (?)

Ο όρος «γίναμε Καμπούλ» επιβεβαιώνεται (με μια χρονική καθυστέρηση και μέγιστή ευθύνη του ..πατέρα της φράσης κ. Χρυσοχοίδη).

Ας πληροφορήσει κάποιος τον Γιώργο Παπανδρέου ότι τώρα πλέον η χώρα έχει γίνει πραγματική Καμπούλ! Το μόνο που μένει είναι ...η μπούργκα!
ΠΗΓΗ: politis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: