Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

57χρονος Λαμιώτης χάρισε ζωή σε δύο συνανθρώπους του


Χθες βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας έγινε λήψη οργάνων από εγκεφαλικά νεκρό άντρα, 57 ετών, που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ. Ομάδα γιατρών από τον Ευαγγελισμό πήγε στη Λαμία για την λήψη των νεφρών του θανόντα με σκοπό να τους μεταμοσχεύσει σήμερα σε δύο άλλους συνανθρώπους μας.
-Τι δηλώνει στο LamiaReport ο Συντονιστής Μεταμοσχεύσεων Στερεάς για το νέο νόμο...
Κατά την παραμονή του Δότη στη ΜΕΘ του ΓΝ Λαμίας έγιναν όπως πάντα, από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, υπεράνθρωπες σωστικές προσπάθειες, παρά τον εξαρχής διαφαινόμενο εγκεφαλικό θάνατο. Μετά την τεκμηρίωση του εγκεφαλικού θανάτου, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία και ιατρική δεοντολογία, οι προσπάθειες συνεχίσθηκαν αμείωτες, εστιασμένες πλέον στην καλή ομοιόσταση και λειτουργία των οργάνων χωρίς την ύπαρξη εγκεφάλου, με το προσδόκιμο της συναίνεσης της οικογενείας για δωρεά, όπερ και εγένετο.
Η σύζυγος, τα τέκνα και ο αδελφός του θανόντα, μετά την ενημέρωση και την πρόταση που τους έγινε από τους γιατρούς της ΜΕΘ, είχαν τον αλτρουισμό και το περίσσευμα ψυχής, εν μέσω της τραγικής τους απώλειας, να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων του ανθρώπου τους, για την σωτηρία άλλων συνανθρώπων μας.
Δηλώνω απερίφραστα ότι έλαβα γνώση για τον εν λόγω καινούριο νόμο υπό διαβούλευση, από κάποια blogs στο διαδίκτυο, χωρίς καμία επίσημη ενημέρωση από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.
Θεωρώ ότι η δωρεά οργάνων, τουλάχιστον από εγκεφαλικά νεκρούς δότες, είναι κάτι το αυτονόητο (ή θα έπρεπε να είναι).

Δεν υπάρχουν σχόλια: