Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Αιτία απόλυσης το Facebook εν ώρα εργασίας!


Οι επισκέψεις στο Facebook αλλά και σε άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, εν ώρα εργασίας, αποτελούν νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας. Αυτό έκρινε με απόφασή του το Πρωτοδικείο της Αθήνας και «επισφράγισε» απόλυση εργαζόμενης σε αεροπορική εταιρεία, η οποία έχασε τη δουλειά της χωρίς μάλιστα να αποζημιωθεί, επειδή παραμελούσε τα καθήκοντά της για να βρίσκει άπλετο χρόνο για «σερφάρισμα» στο Διαδίκτυο!

Η συμπεριφορά της συγκεκριμένης υπαλλήλου -ότι δηλαδή επισκέπτονταν εν ώρα εργασίας διάφορες ιστοσελίδες («κοινωνικής δικτύωσης» και για συναντήσεις ανθρώπων), ήταν εν γνώσει των προϊσταμένων της στην εταιρεία, οι οποίοι μάλιστα την είχαν προειδοποιήσει γραπτώς να σταματήσει να επισκέπτεται το Facebook και γενικότερα να «σερφάρει» στο Διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του ωραρίου της.

Εκείνη, όμως, όχι μόνο δεν έλαβε υπόψη της την προειδοποίηση των εργοδοτών της αλλά κάλεσε τον διευθυντή της να απολογηθεί για την «προσβλητική, ντροπιαστική, συκοφαντική και υπερβολική επιστολή του» και μάλιστα μέσα σε διάστημα δέκα ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: