Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Τα Σκόπια έγιναν «Μακεδονία» σε βιβλίο της Γ’ Λυκείου

Την απόσυρση του χάρτη που παρουσιάζει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» από σχολικό εγχειρίδιο της Γ’ Λυκείου ζήτησε ο βουλευτής Βοιωτίας της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Γιαννάκης σε σχετική ερώτηση που κατάθεσε προς την υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Άννα Διαμαντοπούλου .
Τα Σκόπια έγιναν «Μακεδονία» σε βιβλίο της Γ’ Λυκείου
Στην ερώτησή του ο Βουλευτής τονίζει ότι «Σε μια χρονική περίοδο που γειτονικές χώρες αμφισβητούν τα εδαφικά μας δικαιώματα και καπηλεύονται την ιστορία, η χώρα μας δεν ελέγχει τα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας που η ίδια εκδίδει». Συνεχίζοντας, αναφέρει ότι: « Η συγγραφή βιβλίων ιδιαίτερα όσον έχουν να κάνουν με τη μάθηση και τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, πόσο μάλιστα όταν έχει να κάνει με την εκμάθηση της ιστορίας στους νέους μας. Για αυτό το λιγότερο που απαιτείται αυτή την ώρα είναι η αφαίρεση του επίμαχου χάρτη από τα σχολικά εγχειρίδια της Γ’ Λυκείου».

2 σχόλια:

Γ.Κ. είπε...

Σιγα σιγά, τι θα κάνουμε, θα προασαρμοστούμε...

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω Γ.Κ. να ειρωνεύεσαι την υπουργό και οχι, την χαόδη κατάσταση που επικρατεί στα μυαλά των ελλήνων....Όσο για αυτό το άρθρο..Αυτό είναι συνηθές φαινόμενο.Και στην Ιστορία της γ΄γυμνασίου το θέμα με τα Ίμια του 1996 ( γιατί και σήμερα γίνονται διάφορα με πολλές βραχονισήδες της Ελλάδος όπως με την Γαύδο και το Καστελόριζο), το καταγράφουν μέσα στο βιβλίο με διπλωματικό τρόπο και το νόημα δίχνει οτι δεν ευθύνονται καθαρά οι Τούρκοι και κρατούν μία στάση περίεργη. Δεν νομίζω να κάνουν το ίδιο και οι γείτονες... Μία χώρα φαίνεται και ξεχωρίζει απο την γλώσσα της, τις παραδώσεις της, την θρησκεία της και απο την Ιστορία της ( το αίμα της που έλεγαν και οι αρχαίοι!!). Τώρα γιατί παίζουν τέτοια παιχνίδια;;; Τι πολιτική ασκούν εδώ;;;Για ποιό πράγμα ετοιμάζουν το κόκκινο χαλί;;; Για κάποιον που βλέπει πρώτη φορά τέταια θέματα τα κρίνει με το συνήθες ελληνικό σχόλιο, '' έλα βρε και τι πειράζει αυτο;Τι θα γίνει;'' .Γι αυτό φτάσαμε εδώ!! Και καλά κάνουν οτι κάνουν,γιατί άλλωστε ''δεν πειράζει'' .