Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση για τις εκλογές από ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ

Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών: Χωρίς ντουντούκες, χωρίς αφίσες, χωρίς πανώ, χωρίς όλα αυτά που ρυπαίνουν τη χώρα και προσβάλλουν την αισθητική μας, με εχθρικά τα περισσότερα ΜΜΕ, η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΞΑΝΑ! έκανε την έκπληξη με 2.15 %, κερδίζοντας την εκτίμηση ενός μεγάλου αριθμού Ελλήνων, παρότι το 80% του κοινού εξακολουθεί να μην μας γνωρίζει καν!
 Θα μπορούσαμε να είμαστε ενθουσιασμένοι με το αποτέλεσμα, καθώς αποτυπώνει μια δυναμική εξέλιξη με μέλλον.
 Δεν είμαστε.

Ο πολιτικός χάρτης που προέκυψε από αυτές τις εκλογές έχει πολλά ναρκοπέδια και δυσδιάκριτη οδό διαφυγής. Το πολιτικό σύστημα έχει καταρρεύσει και δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμμία σοβαρή δύναμη που θα μπορέσει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στους Έλληνες, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στις αγορές. Ο ανέξοδος βερμπαλισμός και η «τζάμπα μαγκιά» του Σύριζα επιβραβεύθηκε, αλλά πώς το σύνθημα «ή εμείς ή αυτοί» θα μεταλλαχθεί σε κυβέρνηση συνεργασίας; Επιπλέον, εκτός από τους υμνητές του Στάλιν το κοινοβούλιο έχει υποδεχθεί και τους υμνητές του Χίτλερ.
Η απόλυτη κατάπτωση. Είναι προφανές ότι μόνο με κατακλυσμιαίες αλλαγές μπορεί να υπάρξει ελπίδα. Οι κομματικοί σχηματισμοί, απολιθώματα της εποχής του πελατειακού κράτους, πρέπει να διαλυθούν και οι ελάχιστοι έντιμοι άνθρωποι που παραμένουν εγκλωβισμένοι στους μηχανισμούς τους να συνθέσουν την πολιτική πρόταση του αύριο.
 Κάνοντας υπερβάσεις, ασυνήθιστες για την «κουλτούρα» τους, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Αριστερά ΟΦΕΙΛΟΥΝ να στηρίξουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας με εξωκοινοβουλευτικούς Υπουργούς και πρωθυπουργό μία προσωπικότητα εγνωσμένου κύρους, ενδεχομένως ξανά τον Λ. Παπαδήμο, εκτός των απαξιωμένων ηγετών τους.
 Παρ’ όλα αυτά η επιτυχία της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ, αποδεικνύει ότι ένας νεός πολιτικός πολιτισμός γεννήθηκε, με ποιότητα ουσία και αισθητική. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Θα συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Ευχαριστούμε όσους μας πίστεψαν και τους διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να τους διαψεύσουμε ποτέ."

Δεν υπάρχουν σχόλια: