Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Εγκαίνια Αίθουσας Εικονικής Πραγματικότητας Λιβαδειάς “Νεροτριβή”

Με λαμπρότητα διεξήχθησαν χθες το πρωί τα εγκαίνια της Αίθουσας Εικονικής Πραγματικότητας του δήμου Λεβαδέων “ΝΕΡΟΤΡΙΒΗ”.
 Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο συνεδριακό κέντρο της κρύας οι τοπικοί άρχοντες, ο δήμαρχος, διοικητικά και τεχνικά στελέχη του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού αλλά και αρκετοί πολίτες της Λιβαδειάς.
 Οι ομιλίες κράτησαν μεχρι της 1.30 το μεσημέρι και στην συνέχεια όλοι κατηφόρισαν μεχρι το κτήριο της ΝΕΡΟΤΡΙΒΗΣ οπου και ξεκίνησαν τα εγκαίνια.

Στο τέλος διεξήχθει και η πρώτη δημόσια προβολή της τρισδιάστατης ταινίας μικρού μήκους που δίνει τη δυνατότητα της περιήγησης στο φημισμένο Μαντείο του Τροφωνίου, με το κοινό να μένει άκρως εντυπωσιασμένο από το θέαμα που παρακολούθησε.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Ψηφιακής Σύγκλισης του ΕΣΠΑ και φορέα υλοποίησης ήταν το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.
Η προγραμματική σύμβαση υπεγράφη πριν τρία χρόνια μεταξύ του Ιδρύματος, της πρώην Ν. Α.Β και των δήμων Λιβαδειάς και Θήβας ( όπου θα υλοποιηθεί ανάλογο έργο) και είναι συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατ. ευρώ.
 Τι δήλωσαν οι τοπικές αρχές; Το έργο, εάν αξιοποιηθεί όπως πρέπει, θα οδηγήσει σε περαιτέρω ανάδειξη της περιοχής της Κρύας και προσέλκυσης τουριστών, επεσήμαναν ο περιφερειάρχης Κ. Περγαντάς, ο δήμαρχος Ν. Παπαγγελής, καθώς και ο πρόεδρος της Βοιωτικής Αναπτυξιακής Εταιρίας Λ. Καράντζαλης.

 Ωράριο λειτουργίας Μουσείου:
 Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή Πρωί-- ώρες:11-2 Απόγευμα-- ώρες: 6-9
inSterea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: