Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Επιστολή Τσίπρα στους ευρωπαίους - Πουθενά οι λέξεις ακύρωση ή κατάργηση του μνημονίου

Μιλάει για τις απώλειες των δύο μεγάλων κομμάτων στις εκλογές, κάτι που όπως αναφέρει απονομιμοποιεί το μνημόνιο.
Tελικά, χωρίς τις δηλώσεις μετάνοιας του Σαμαρά και Βενιζέλου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Βαν Ρομπάι, τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μαρτίν Σουλτς, και με κοινοποίηση τοιν πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

 Σε ιδιαίτερο ήπιο κλίμα και όχι καταγγελτικό όπως αναμενόταν με βάση τις μέχρι τώρα τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα, αναφέρει πως η ψήφος του ελληνικού λαού στις 6 Μαΐου απονομιμοποιεί πολιτικά το μνημόνιο μιας και όπως αναφέρει τα δύο κόμματα που το υπέγραψαν κατέγραψαν απώλεια περίπου 3,5 εκατομμυρίων ψήφων.
 Ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του δεν αναφέρει πουθενά ότι σκοπεύει να καταγγείλει το μνημόνιο εάν αποτελεί μέλος μιας μελλοντικής κυβέρνησης ή εάν εκλεγεί πρώτη δύναμη σε ενδεχόμενες νέες εκλογές.
 Αντίθετα, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι με βάση τα αρνητικά αποτελέσματα που έχει προκαλέσει η εφαρμογή του μνημονίου, θα πρέπει να επανεξεταστεί ολόκληρο το πλαίσιο της υπάρχουσας στρατηγικής. Κοινώς, ο κ. Τσίπρας μέσω της επιστολής του ζητά επανεξέταση του μνημονίου και όχι κατάργησή του ή ακύρωσή του, λέγοντας πως σε διαφορετική περίπτωση απειλείται όχι μόνο η κοινωνική συνοχή, αλλά και η σταθερότητα της ευρωπαϊκής ένωσης και της ευρωζώνης.
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Α. ΤΣΙΠΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: