Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 25 Μαΐου 2012

Μέγα θέμα με τις πανελλαδικές για το μάθημα της Φυσικής - Υπήρχε επιστημονικό λάθος - Ένωση Φυσικών: "Μην βαθμολογήσετε ακόμα τα γραπτά"

- Η Ένωση Ελλήνων Φυσικών ζητά συγγνώμη από τις μαθήτριες και μαθητές που διαγωνίστηκαν στη Φυσική
 - Πολλοί καθηγητές Φυσικής αναφέρουν πως δεν πρόκειται για σημαντικό λάθος
- Όλα τα θέματα της Φυσικής ήταν για "διαγωνισμό ταλέντων"
 - Σε λίγο στο NewsIt ο συντονιστής επιτροπής παιδείας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών
Τεράστιο θέμα εγείρεται με τα θέματα της Φυσικής στα οποία διαγωνίστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς η Ένωση Ελλήνων Φυσικών εντόπισε ένα επιστημονικά λανθασμένο θέμα.
 Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Φυσικών, το θέμα Γ4 όπως διατυπώθηκε είναι επιστημονικά λανθασμένο και το εξηγούν ως εξής:

 "Η ράβδος παίρνει αρκετή ενέργεια μέσω του έργου της δύναμης F ώστε να κάνει ανακύκλωση, με αποτέλεσμα η κινητική της ενέργεια να αυξάνει επ’ άπειρον".
 Πέρα όμως από το επιστημονικό λάθος, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών βάζει "φωτιές" στις πανελλαδικές, καθώς αναφέρει πως εκτός από το πρώτο θέμα που αποτελούσε το 1/4 των θεμάτων, τα υπόλοιπα απαιτούσαν μεγάλη εμπειρία και ιδιαίτερη διαίσθηση στη φυσική, σαν να επρόκειτο για διαγωνισμό ταλέντων φυσικής.
 Κοινώς, η Ένωση αφήνει αιχμές λέγοντας τα συγκεκριμένα θέματα ήταν ιδιαίτερα δύσκολα έως και ακατόρθωτα προς επίλυση από τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου.
 Και η Ένωση συνεχίζει αναφέροντας πως με τα συγκεκριμένα θέματα θα ήταν αδύνατον να επιλυθούν μέσα στο χρονικό όριο των 3 ωρών που δίνεται στους μαθητές για να λύσουν τα θέματά τους.
 Επισημαίνεται μάλιστα πως ως αποτέλεσμα καταργείται η διαβάθμιση στην βαθμολογία και δεν ανταποκρίνεται στον σκοπό της, δηλαδή την εισαγωγή των μαθητών ανάλογα με το επίπεδο τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
 Στην ανακοίνωσή τους, οι Έλληνες Φυσικοί αναφέρουν πως ζητούν συγγνώμη για αυτά τα θέματα από τις μαθήτριες και τους μαθητές που διαγωνίστηκαν σήμερα και προχωρούν ένα βήμα παραπάνω, καλώντας τους βαθμολογητές να μην προχωρήσουν στη διόρθωση των γραπτών εάν δεν υπάρξει διορθωτική ανακοίνωση. Πάντως, πολλοί καθηγητές της Φυσικής υποστηρίζουν ότι δεν είναι σημαντικό το λάθος αυτό, ενώ η συνήθης πρακτική αναλόγων περιστατικών είναι ότι οι βαθμοί που αναλογούν στο συγκεκριμένο θέμα, διαχέονται στα υπόλοιπα (το συγκεκριμένο θέμα έχει 7 μονάδες).
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: