Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 12 Μαΐου 2012

8 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΡΙΝΗ

Η γνωστή σε όλους ασπιρίνη, είναι αντιπυρετικό άριστο, διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη και αναλγητική δράση και τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται προληπτικά κατά των εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων.
 Ενδείξεις επίσης υπάρχουν, ότι προστατεύει από μερικές μορφές καρκίνου.
 Εκτός όμως από τα παραπάνω υπάρχουν κι άλλα υπέροχα που μπορείτε να κάνετε με την ασπιρίνη:
 1. Λεκές από ιδρώτα στο ρούχο. 
Ο ιδρώτας μαζί με τα αποσμητικά που χρησιμοποιούμε, αφήνει λεκέ στο ρούχο που βγαίνει δύσκολα. Αν όμως λιώσετε μερικά χαπάκια ασπιρίνης με νερό, τόσα ώστε να δημιουργηθεί ένας πολτός και τον απλώσετε πάνω στον λεκέ για μερικά λεπτά.

Μετά πλένετε τον λεκέ κανονικά. Αυτός ο τρόπος δεν είναι ο πιο φτηνός για να βγάλετε τον συγκεκριμένο λεκέ, είναι όμως ο πιο βολικός αν βρίσκεστε σε ξενοδοχείο και θέλετε να τον εξαφανίσετε, αφού στα ξενοδοχεία υπάρχει πάντα ασπιρίνη και δεν την πληρώνετε. ( ο συγκεκριμένος λεκές, βγαίνει και με χυμό λεμονιού - που είναι πιο οικονομική λύση ).
 2. Για τα βαμμένα ξανθά μαλλιά.
Αν έχετε βαμμένα ξανθά μαλλιά και κολυμπάτε σε πισίνα, το χλώριο επηρεάζει το χρώμα. Για να διορθώσετε την κατάσταση, ανακατέψτε 8-10 χαπάκια ασπιρίνη με νερό και απλώστε στα μαλλιά. Αφήστε για 10 λεπτά πριν ξεβγάλετε τα μαλλιά.
 3. Για τα σπυράκια. 
Λιώστε με λίγο νερό ένα χαπάκι ασπιρίνης και απλώστε τον πολτό που δημιουργήθηκε, πάνω στο σπυράκι. Αφήστε για μερικά λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό.
 4. Τσιμπήματα εντόμων.
Ισχύει ότι και για τα σπυράκια.
 5. Για τα φυτά.
Κοπανήστε ασπιρίνη και ρίξτε σε 1 γαλόνι νερό. Θα κάνει καλό σε φυτά που μόλις φυτέψατε, σε φυτά αρρωστιάρικα και λένε πως φυτά ή δέντρα που δέχονται θεραπεία με ασπιρίνη, αποδίδουν καλύτερους καρπούς.
Επίσης είναι γνωστό πως αλλάζοντας νερό στο βάζο με το μπουκέτο και προσθέτοντας μία ασπιρίνη, τα λουλουδάκια θα ξαναζωντανέψουν.
 6. Για την πιτυρίδα. 
Προσθέστε δύο θρυμματισμένα κομμάτια ασπιρίνης στο σαμπουάν που λούζεστε.
 7. Για την μπαταρία του αυτοκινήτου. 
Αν αρρωστήσει η μπαταρία, δώστε της ζωή με 4 χαπάκια ασπιρίνης - 2 για τον κάθε πόλο.
 8. Αν κάνατε κεφάλι μετά το γλέντι ... μία ασπιρίνη πριν πάτε για ύπνο... και το πρωί.. περδίκι.

 kalyterotera.blogspot.com
 ΠΗΓΗ : Περίεργα

Δεν υπάρχουν σχόλια: