Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Δωρεάν σπιρομέτρηση από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία

Την Ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Δωρεάν αναπνευστικό έλεγχο, με τη βοήθεια της κινητής μονάδας σπιρομέτρησης, πραγματοποιεί η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, τη Δευτέρα 30 και την Τρίτη 31 Μαΐου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, όπως έχει ορισθεί η τελευταία μέρα του Μαΐου. Οι έλεγχοι θα γίνονται και τις δύο ημέρες, στην πλατεία Κλαυθμώνος, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.


Η σπιρομέτρηση είναι ένας έλεγχος του πόσο καλά αναπνέει κανείς και μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση διαφόρων αναπνευστικών παθήσεων. Η εξέταση δεν πονάει και συνήθως διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Απαιτεί να πάρει κανείς βαθιά εισπνοή και στη συνέχεια να εκπνεύσει με δύναμη. Εκπνέετε μέσα σε μια συσκευή που αποκαλείται σπιρόμετρο και υπολογίζει τον αέρα στους πνεύμονές σας και πόσο γρήγορα μπορείτε να τον εκπνεύσετε.

Όπως επισημαίνει η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία το κάπνισμα αποτελεί σήμερα την πρώτη αιτία νοσηρότητας παγκοσμίως. Σχετίζεται άμεσα ή έμμεσα με μια σειρά από παθολογικές καταστάσεις, όπως ο καρκίνος στον πνεύμονα και σε άλλα όργανα, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, τα καρδιακά νοσήματα, η περιφερική αγγειακή νόσος, η εγκεφαλική αγγειακή νόσος, η ελαττωματική εμβρυϊκή ανάπτυξη (σωματικά και νευρολογικά), το μειωμένο βάρος γέννησης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: