Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Τα διεθνή ΜΜΕ για τους αγανακτισμένους πολίτες


Για τρίτη συνεχόμενη μέρα τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρονται στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων Ελλήνων πολιτών. Διαβάστε τι γράφουν.
Τα διεθνή ΜΜΕ για τους αγανακτισμένους πολίτες

Το Reuters, με τίτλο: «Αγανακτισμένοι, ημέρα τρίτη», γράφει για τους Έλληνες πολίτες που «γέμισαν πάλι τις πλατείες για να δείξουν την αντίθεσή τους στα αυστηρά κυβερνητικά μέτρα».

Το BBC γράφει για χιλιάδες διαδηλωτές σημειώνοντας ότι «οι δρόμοι της Αθήνας και άλλων πόλεων γέμισαν ξανά με “αγανακτισμένους” οι οποίοι συνεχίζουν να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική κατάσταση της χώρας. Και οι σημερινές κινητοποιήσεις έχουν πάρει ως παράδειγμα τις αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Ισπανία και οργανώθηκαν μέσω Facebook και άλλων ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης».

Το Bloomberg τονίζει πως υπήρχε μεγάλη παρουσία διαδηλωτών για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σε μεγάλες πλατείες της Ελλάδας, παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν και οι καλύτερες δυνατές. «Στην Αθήνα το πλήθος των διαδηλωτών που αυτοαποκαλείται “οι Αγανακτισμένοι του Συντάγματος” αψήφησαν τον βροχερό καιρό προκειμένου να διαδηλώσουν και να δείξουν στους Ισπανούς ότι “είναι εδώ” όπως αναγράφεται και σε ένα από τα πανό που κρατούν στα χέρια τους», προσθέτει.

Το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων από την πλευρά του στέκεται περισσότερο στην «αποτυχία των πολιτικών ηγετών της Ελλάδας να συμφωνήσουν και να συμφιλιωθούν μπροστά στην απειλή της χρεοκοπίας», ενώ έχει πολύ μικρές αναφορές στις σημερινές διαδηλώσεις, εστιάζοντας στις πολιτικές αναλύσεις για το μέλλον της Ελλάδας μετά τη μη επίτευξη συναίνεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: