Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Παρεμβάσεις για θέματα αθλητισμού από την Άρια Αγάτσα


Παρεμβάσεις για θέματα αθλητισμού έκανε η βουλευτής Βοιωτίας Αριάδνη Αγάτσα στον αντίστοιχο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ,όπου είναι αν. εισηγήτρια, και στην Επιτροπή Αθλητισμού της Βουλής.
Στη σύσκεψη στον Τομέα Αθλητισμού , όπου οι Ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας (πρόεδρος της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών), Κώστας Θάνος (Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πάλης) και ο Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Βασίλης Σεβαστής ανέπτυξαν τις θέσεις τους για τον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, η κυρία Αγάτσα , τόνισε πως είναι πολύ θετικό που σπουδαίοι αθλητές βρίσκονται σε διοικητικές θέσεις και προσπάθούν να προσφέρουν σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Η βουλευτής Βοιωτίας επεσήμανε μεταξύ άλλων πως η Πολιτεία οφείλει να δώσει βάρος στο σχολικό αθλητισμό που συνδέεται άμεσα με την υγεία των παιδιών, καθώς στην Ελλάδα τα στατιστικά στοιχεία είναι επιβαρυντικά (παχυσαρκία, έλλειψη εκγύμνασης κλπ).Παρεμβαίνοντας ο Πύρρος Δήμας είπε χαρακτηριστικά ότι πράγματι πρέπει να διερωτηθούμε πόσα παιδια σήμερα έχουν ...σκαρφαλώσει σε δέντρο! Και συμπλήρωσε πως η κατάργηση των κινήτρων για εισαγωγή σε σχολές και επαγγελματική αποκατάσταση έκανε κακό στον ελληνικό αθλητισμό.
Για το ντόπιγκ που έχει πλήξει ηθικά το αθλητικό οικοδόμημα η βουλευτής Βοιωτίας τόνισε πως έχει έρθει ο καιρός να άνοιξουν κάποια στόματα για να μην κατηγορείται μόνο η χώρα μας.
Η Αρ. Αγάτσα υπεραμύνθηκε του μαζικού αθλητισμού, εφόσον υπάρχει οικονομική δυνατότητα.Τόνισε πάντως πως θα πρέπει όλοι οι άνθρωποι του αθλητισμού να κατανοήσουν τη δύσκολη οικονομική συγκυρία και με σύνεση να κάνουν υπομονή μέχρι να βελτιωθει η οικονομική κατάσταση.
Η βουλευτής Βοιωτίας πήρε το λόγο και στην Επιτροπή Αθλητισμού , όπου καλεσμένος ήταν ο Πρόεδρος της Ε.Π.Ο, τονίζοντας πρωτίστως το θέμα της διαφάνειας καλώντας τον κύριο Πιλάβιο να πάρει πρωτοβουλίες ώστε ν' αποκτήσει το ποδόσφαιρο τη χαμένη αξιοπιστία του.

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΡΙΑΔΝΗΣ ΑΓΑΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: