Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Από τη ζωντανή μετάδοση του δημοτικού συμβουλίου.


Αρχικά αξίζουν συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή, που έδωσε την δυνατότητα να παρακολουθήσουμε σε απευθείας μετάδοση την παρουσίαση και ψήφιση του προϋπολογισμού του 2011. Μέχρι σήμερα την συνεδρίαση του ΔΣ στο Web TV (και το αποθηκευμένο βίντεο μετά) έχουν δεί 237 διαφορετικοί χρήστες 786 φορές!!!
Η συνέχιση των lives μεταδόσεων των Δ.Σ. θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας εποχής, θα αντικατασταθεί η αδιαφορία με την γνώση ,θα βγουν ασφαλή συμπεράσματα και θα πεισθούμε όλοι για την εικόνα που παρουσιάζει ο δήμος ώστε να αξιολογήσουμε τις βασικές μας προτεραιότητες δίχως απαξίωση και υπερβολές.
Σχετικά με τον προϋπολογισμό, τα εύσημα ανήκουν σε κείνους που ασχολήθηκαν με την κατάρτισή του και κατάφεραν να περιγράψουν πραγματικά στοιχεία και όχι πλασματικά.
Αν αυτό το στοιχείο της ειλικρίνειας δεν έχει να κάνει με την δια νόμου καθορισμένη υποχρέωση, να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμό μας, ή τουλάχιστον δεν έχει να κάνει κυρίως με αυτή την υποχρέωση, αλλά με τη βαθιά πολιτική επιλογή της νέας δημοτικής αρχής να αποδώσει δίκαια και αναλογικά, τα απαραίτητα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες,
τότε πρέπει τα εύσημα να διπλασιαστούν.
Το μόνο που έλειπε από την συνεδρίαση της Δευτέρας ήταν εκείνη η ομοψυχία που είχε προαναγγελθεί από αρκετά στελέχη κι έτσι για μια φορά ακόμα μείναμε στα ωραία λόγια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που αφορούν την πρώην κοινότητα Αντίκυρας όπως αυτά παρουσιάστηκαν στην ανάλυση του προϋπολογισμού έχουμε:
Υπόλοιπο για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης 166.927,88
Υπόλοιπο για την ολοκλήρωση του κλειστού γυμναστηρίου 207.357,66 και
Ανεξόφλητες δαπάνες προς τρίτους Χ.Ε.Π. 126.265,00
Σύνολο 500.550,00
επιπρόσθετα ετήσια οφειλή στο Τ.Π.Δ. 83.342,36 από την οποία πρέπει να αφαιρεθεί δόση 18.166,35 από δάνειο 134.341,65 το οποίο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.
Ταμειακό αδιάθετο υπόλοιπο 86.000,00 από παρελθόντα έτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: