Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Πυρκαγιά ξέσπασε στην Αντίκυρα.

Άμεση και αποτελεσματική για μία φορά ακόμη η επέμβαση της Υπηρεσίας πυρασφάλειας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε., η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, η Πυρασφάλεια της Αεροπορικής βάσης Αντίκυρας και το Πυροσβεστικό Σώμα Λιβαδειάς στην φωτιά που εκδηλώθηκε στις 15:30 δίπλα στον δρόμο Άσπρων Σπιτιών - Αντίκυρας.
 Η Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε ξερόχορτα και θάμνους λίγα μέτρα ανατολικά μετά την Αντίκυρα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε. επενέβη άμεσα με όχημα και εννέα πυροσβέστες που έθεσαν πολύ γρήγορα την φωτιά υπό έλεγχο.
Επί τόπου κατέφθασαν, το πυροσβεστικό όχημα και η υδροφόρα της Αεροπορικής Βάσης Αντίκυρας με επικεφαλής τον διοικητή της μονάδας και την ομάδα πυρασφάλειας, όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιβαδειάς, αρκετοί κάτοικοι της Αντίκυρας, ο Αντιδήμαρχος Αντίκυρας και υπεύθυνος πολιτικής προστασίας κ. Μίχος,  ο πρόεδρος της Δημοτικής ενότητας κ. Ταμπίτσικας και ο πρόεδρος δημοτικής ενότητας Διστόμου κ. Καλογερόπουλος.
Η κυκλοφορία των οχημάτων δεν διεκόπη αλλά άντρες του αστυνομικού τμήματος Διστόμου διευκόλυναν την κυκλοφορία.
Το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά βρίσκετε μεταξύ των δύο οικισμών, Άσπρων Σπιτιών Αντίκυρας, λίγα μέτρα από το πρατήριο καυσίμων, μια ανάσα από τον ελαιώνα και δίπλα από τον αγωγό καυσίμων της Αεροπορικής Βάσης Αντίκυρας.
 Οι δυνατοί άνεμοι και η επικινδυνότητα της κατάστασης κινητοποίησαν άμεσα ολόκληρο τον τοπικό πυροσβεστικό μηχανισμό με πρωτοστατούσα την άμεση επέμβαση της Υπηρεσίας πυρασφάλειας της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: