Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο Μανώλης Γλέζος στον Δήμο μας και στο Αλουμίνιο Ελλάδος.

Περιοδεία στο Νομό Βοιωτίας πραγματοποιεί σήμερα έως το βράδυ που θα μιλήσει σε Ορχομενό και Λιβαδειά, ο Υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μανώλης Γλέζος.
Ακούραστος, ύστερα από το πέρασμά του από την Άμφισσα, ο κ. Γλέζος βρέθηκε και στα γραφεία του Σωματείου Ένωση Εργαζομένων στο Αλουμίνιο Ελλάδος. Τον κ. Γλέζο συνόδευαν ο βουλευτής Βοιωτίας και εργαζόμενος στο Αλουμίνιο κ. Γιάννης Σταθάς, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς κ. Βαγγέλης Αποστόλου, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κ. Νίκος Θηβαίος και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώτα Ντάμκα, Ελένη Σύρου και Θανάσης Ζανιάς.
Ο Μανόλης Γλέζος επισκέφτηκε την Αντίκυρα χαιρέτησε και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού και μετέβη στο Δίστομο όπου άφησε δυο κόκκινα τριαντάφυλλα στο Μαυσωλείο των νεκρών της Σφαγής.
 Κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με το Δ. Σ. του Σωματείου των εργαζομένων στο Αλουμίνιο, σήμερα, ο Μανόλης Γλέζος αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της βιομηχανίας παραγωγής αλουμίνας και αλουμινίου και στην ανάγκη ανάπτυξής της και στήριξής της ως προς την ανταγωνιστική της θέση στην Ευρώπη και τον κόσμο.

 Επισήμανε την ανάγκη ενεργειακής επάρκειας της χώρας με χαμηλό κόστος παραγωγής της ενέργειας και με αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της χώρας, σε νερό, ήλιο, άνεμο.
 Έχουμε τη δυνατότητα, είπε, να καλύψουμε όλες τις γιγαβατώρες που έχει ανάγκη η χώρα και να είμαστε σε επάρκεια... Μια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε, θα εξασφαλίσει πρώτα απ' όλα χαμηλό κόστος παραγωγής ενέργειας. Ακόμη και σε κοινωνικοποιημένη τη βαρειά βιομηχανία (στόχο που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει για το μέλλον, χωρίς βίαιο πέρασμα αλλά με διαπραγμάτευση) ακόμη και τότε για να λειτουργήσει ανταγωνιστικά μια βιομηχανία αλουμινίου χρειάζεται ενέργεια με χαμηλό κόστος.
 Τέλος, ο Μανόλης Γλέζος, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση θα εξασφαλίσει την ανεξαρτησία των συνδικάτων και θα εναντιωθεί στην επαγγελματοποίηση του συνδικαλισμού καθώς και στον στραγγαλισμό του από την κομματικοποίηση.
 Οι εκλογές που έρχονται, κατέληξε, δεν είναι συνηθισμένες. Επιδιώκουμε, με την ενεργοποίηση του λαού, την ανατροπή της υπόδουλης κυβέρνησης, της τρόϊκα και του συστήματος εξουσίας, επιδιώκουμε ν' αλλάξει σελίδα ο τόπος και να δείξουμε στην Ευρώπη ότι η συνείδηση του ελληνικού λαού που είναι σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργεί το καινούριο για το μέλλον των παιδιών μας.
 Ο Βαγγέλης Αποστόλου τόνισε ότι η νέα περιφερειακή αρχή θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να διατηρηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και να δημιουργηθούν κι άλλες με δημόσιες επενδύσεις, σε μια χώρα που ο λαός θα απαιτήσει με την ψήφο του ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών.
 Ρεπορτάζ: Γιώργος Χ. Θεοχάρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: