Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Δημοσκοπήσεις, σφυγμομετρήσεις, προβλέψεις και προσεγγίσεις.

Το πολιτικό μαγειρείο έχει πάρει φωτιά, όλοι τρέχουν ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι επικεφαλείς μετά την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων παίρνουν μια ανάσα και ετοιμάζουν τις ομιλίες τους, ενώ οι υποψήφιοι σύμβουλοι τρέχουν για ψηφοθηρία. Μοιράζουν κάρτες, υποσχέσεις και αναπτυξιακά οράματα. Εισπράττουν διαβεβαιώσεις, αλίμονο και θετικό κλίμα.
 Στην κάλπη των ευρωεκλογών θα μετρήσουν ως κριτήριο οι πολιτικές εξελίξεις, ενώ στον αντίποδα ανεβαίνει σταδιακά το θερμόμετρο, περισσότερο στις δημοτικές και λιγότερο στις περιφερειακές εκλογές.
 Οι διαθέσεις του εκλογικού σώματος πάντως, παραμένουν μη προσεγγίσιμες και πολλοί προσπαθούν να προβλέψουν αλλά χωρίς καμία ασφάλεια το αποτέλεσμα.
 Τίποτα δεν φαντάζει ικανό να προκαλέσει στο σώμα, μεγάλο ενθουσιασμό η μεγάλο θυμό. Καλά για ενθουσιασμό ούτε κουβέντα, από θυμό όμως άλλο τίποτα, οργή, δυσφορία, απέχθεια, καχυποψία, ή στην καλύτερη περίπτωση αδιαφορία του κόσμου στους πολιτικούς .
 Η διάθεση των ψηφοφόρων εντούτοις, ποικίλει ανάλογα τους επικεφαλείς, τα πρόσωπα, την πολιτική τους ταυτότητα, το παρελθόν τους, την κομματική τους στάση και συμπεριφορά.
Στους πολίτες επικρατεί σύγχυση και απογοήτευση, υπάρχουν ψηφοφόροι που έχουν ταυτόχρονα περισσότερους από έναν συνδυασμό στο μυαλό τους. Άλλοι στρέφεται σε επιλογές ανορθολογικές που δεν δείχνουν πραγματική πολιτική συνείδηση, αλλά τσαντίλα, άλλοι θα τιμωρήσουν πρακτικές και παρασκήνιο και άλλοι θα επιλέξουν με μοναδικό κριτήριο τη συγγένεια, τη κομματική τοποθέτηση και το τοπικιστικό παράγοντα.
Οι αναποφάσιστοι που συχνά κρίνουν την έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων, βρίσκονται σε δίλημμα ως την τελευταία στιγμή.
 Όλοι πάνε καλά,
 Και είναι όλοι νικητές και χάσανε όλοι οι άλλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: