Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Εφαρμογή των νόμων α λα καρτ! - Ισορροπίες από Παπαδήμο - "Δεν υποχωρώ" ούτε βήμα από Μπαμπινιώτη - Οργή Διαμαντοπούλου!

- Τελικά αλλαγές θα γίνουν στο νόμο Διαμαντοπούλου
- Τι απάντησε η ίδια όταν ρωτήθηκε για την παρέμβαση Παπαδήμου
- "Δεν υποχωρώ ούτε βήμα. Αφήστε έναν δάσκαλο να ακολουθήσει μία άλλη τακτική, αφού η έως πρότινος δεν απέδωσε", δήλωνε το πρωί ο υπουργός Παιδείας
Τα όσα έχουν διαδραματισθεί τα τελευταία 24ωρα για ένα θέμα το οποίο δεν θα έπρεπε καν να έχει δημιουργηθεί αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά ότι στην Ελλάδα, μικροπολιτικές και συμφέροντα είναι υπεράνω των νόμων.

Αν κανείς προσπαθήσει να πάρει τα πράγματα από την αρχή θα το διαπιστώσει χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Υπάρχει ένας νόμος, ο οποίος καλώς ή κακώς ψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία από τα κόμματα στο κοινοβούλιο. Αφορά στην διοίκηση των ΑΕΙ και των ΤΕΙ. Ο νόμος αυτός δεν έχει εφαρμοστεί από την ημέρα της ψήφισής του γιατί κάποιοι αντιδρούν. Κυρίως από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Η υπουργός που έφερε αυτό το νόμο στην Βουλή, είναι η κα Αννα Διαμαντοπούλου. Από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος όμως η υπουργός άλλαξε πόστο και την θέση της πήρε ένας πανεπιστημιακός δάσκαλος, ο κ. Μπαμπινιώτης.



Ο κ. Μπαμπινιώτης, από την στιγμή που ανέλαβε έδειξε να μην συμφωνεί με το νόμο αυτό. Και φτάσαμε πριν λίγες ημέρες αλλά ακόμα και σήμερα να ακούμε από τον ίδιο ότι θα κάνει αλλαγές και αν δεν γίνουν δεκτές θα παραιτηθεί.

Σήμερα, ο πρωθυπουργός μιλώντας στην Βουλή, είπε ότι "ο νόμος για την ανώτατη Παιδεία πρέπει να εφαρμοστεί και θα εφαρμοστεί. Αυτή είναι η θέση η δική μου, της κυβέρνησης και του υπουργού Παιδείας". Αυτή όμως ηταν η αρχή της δήλωσης. Γιατί στην συνέχεια ο κ. Παπαδήμος είπε: "Η αλήθεια είναι ότι ο νόμος κατά το 2011 δεν είχε εφαρμοστεί στην πράξη, παρά μόνον σε ένα έναν αριθμό ΤΕΙ", είπε και συνέχισε: "προκύπτει λοιπόν εκ του αποτελέσματος ότι υπάρχουν προβλήματα και δυσλειτουργίες. Πρέπει να εξετάσουμε λοιπόν με ποιον τρόπο μπορούν να γίνουν ορισμένες βελτιώσεις».

Το μεσημέρι οι πολιτικοί συντάκτες ενημερώθηκαν ότι το βράδυ της Πέμπτης ο κ. Παπαδήμος τηλεφώνησε στον κ. Μπαμπινιώτη του ζήτησε να πέσουν οι τόνοι και του ανακοίνωσε τα εξής:

- Η Επιτροπή που ορίσθηκε από τον υπουργό Παιδείας θα διευρυνθεί και σε αυτή θα συμμετέχει και πρόσωπο από το Γραφείο του πρωθυπουργού.
- Με εντολή του πρωθυπουργού, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος θα επικοινωνήσει με όλα τα μέρη σε μια προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι.
- Θα εξεταστούν βελτιώσεις ώστε οι εκλογές να γίνουν στα ΑΕΙ που δεν έχουν γίνει

Η οργή της 'Αννας

Την ίδια ώρα η υπουργός Ανάπτυξης πλέον, κα Διαμαντοπούλου όταν ενημερώθηκε από τους δημοσιογράφους στην Βουλή για όσα έγιναν μεταξύ Παπαδήμου - Μπαμπινιώτη δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά της αφού όταν ρωτήθηκε τι λέει για όλα αυτά είπε σε έντονο ύφος και αυξάνοντας το βηματισμό της: "Ρωτήστε τον κ. Καψή!"

Στενοί συνεργάτες της μάλιστα, υποστηρίζουν ότι η μόνη καθαρή τοποθέτηση στο θέμα μέχρι τώρα έχει γίνει απο την εκπρόσωπο Τύπου, Φώφη Γεννηματά.

Λίγες ώρες πριν ο κ. Μπαμπινιώτης με εμφανίσεις του σε τηλεοπτικά κανάλια αλλά και ραδιοφωνικούς σταθμούς έλεγε:

"Aν εφαρμοζόταν έτσι ο νόμος, τότε, θα είχαμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Δεν υποχωρώ ούτε βήμα. Αφήστε έναν δάσκαλο να ακολουθήσει μία άλλη τακτική, αφού η έως πρότινος δεν απέδωσε".
ΠΗΓΗ: NewsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: