Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

4ος αγαπημένος προορισμός για διακοπές η Ελλάδα


Όσες ταξιδιωτικές οδηγίες και να βγουν εις βάρος της χώρας μας, οι Ευρωπαίοι δεν πτοούνται και συνεχίζουν να την αναδεικνύουν αγαπημένο προορισμό διακοπών. Σύμφωνα...με το Ευρωβαρόμετρο η χώρα μας καταλαμβάνει την τέταρτη θέση στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων για διακοπές.

Η Ελλάδα λαμβάνει το 4% των προτιμήσεων για το 2012 σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωβαρόμετρου και βρίσκεται πίσω από την Ισπανία (10%), την Ιταλία (7%) και τη Γαλλία (6%). Τον περασμένο χρόνο και πάλι η Ισπανία ήταν η χώρα που δέχτηκε τους περισσότερους επισκέπτες με ποσοστό 10% ενώ η Ελλάδα ήταν στην 5η θέση με 4%.

Το 48% όσων πήγαν διακοπές στο 2011 αναζητούσε ανάπαυση και ψυχαγωγία, "Ήλιο και παραλία" αναζητούσε το 28%. Σε ποσοστό 50% οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ σε ποσοστό 80% όσοι πήγαν διακοπές έμειναν στην Ελλάδα. Στην ερώτηση "η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για διακοπές το 2012;" το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα πάει διακοπές αλλά έχει αλλάξει σχέδια (έναντι 33% στην ΕΕ) και το 35% απαντά ότι δεν σκοπεύει να πάει διακοπές. Στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το 2012.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: