Συνολικές προβολές σελίδας

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Θα δίνουν επίδομα ανεργίας με βάση τις ασφαλιστικές εισφορές του ανέργου

Το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας, στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ανέφερε σήμερα στη Βουλή, ο υπουργός Γιώργος Κουτρουμάνης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Κριτσωτάκη για τη μείωση του επιδόματος ανεργίας, ο Κουτρουμάνης παραδέχθηκε πως το επίδομα «είναι πράγματι χαμηλό και πρέπει να δούμε ορισμένες περιπτώσεις που συνδέονται με εργαζόμενους που έχουν χάσει τη δουλειά τους- και ενώ έχουν δώσει υψηλές εισφορές, καταλήγουν να παίρνουν το ίδιο επίδομα ανεργίας με άλλους. Θα πρέπει να το εξετάσουμε, γιατί το επίδομα δεν είναι προνοιακή παροχή, αλλά ασφαλιστική. Δεν σημαίνει πως η σχέση πρέπει να είναι καθαρά ανταποδοτική- έχει και προνοιακά στοιχεία, αλλά πρέπει να γίνει δικαιότερο».Ο Κουτρουμάνης πρόσθεσε, πως παρ' ότι το επίδομα ανεργίας μειώθηκε, λόγω της μείωσης του βασικού μισθού, «δίνεται με πολύ ευνοϊκότερες προϋποθέσεις από αλλού. Δεν θα δείτε να δίνουν αλλού επίδομα για 5 μήνες κάθε χρόνο», παρατήρησε.

Από πλευράς του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως «η μείωση του επιδόματος, που έτσι κι αλλιώς ήταν το χαμηλότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στέλνει πλέον τους ανέργους στον Καιάδα».

Αναδημοσίευση από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: