Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στο "ζενίθ" της η γρίπη στην Ελλάδα

Θα «κυκλοφορεί» και τον Απρίλιο υποστηρίζουν οι γιατροί - 17 οι νεκροί ως τώρα
Έως και τον Απρίλιο εκτιμούν οι ειδικοί επιστήμονες ότι θα διαρκέσει η γρίπη στην Ελλάδα. Αυτή την περίοδο, η γρίπη παρουσιάζει έξαρση. Μέχρι τώρα, 17 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 72 έχουν νοσηλευθεί σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
Τα παραπάνω στοιχεία έδωσαν τη Δευτέρα στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας κ. Αντ. Δημόπουλος, η πρόεδρος του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) κυρία Τζένη Κουρέα - Κρεμαστινού και ο επίκουρος καθηγητής Παθολογίας και Λοιμώξεων της Ιατρικής Αθηνών, συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Σωτ. Τσιόδρας.

Όπως ανέφεραν, στον υπότυπο Β του ιού παρατηρήθηκε μια μικρή μετατροπή στο στέλεχος «γιαμαγκάτα». «Δεν είναι μετάλλαξη, αλλά μία μετατροπή η οποία παρατηρείται συνέχεια στον ιό της γρίπης, γι αυτό και δεν έχουμε κάθε χρόνο το ίδιο εμβόλιο», εξήγησε η κυρία Κρεμαστινού.
Παρότι φέτος η γρίπη εμφανίζεται ηπιότερη, εν τούτοις ο κ. Τσιόδρας συστήνει την έναρξη αντι-ιικής αγωγής με την έναρξη των συμπτωμάτων (υψηλός πυρετός, κεφαλαλγία, εξάντληση κλπ).
Σημειώνεται ότι τις ημέρες αυτές αποφασίζεται στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ποια στελέχη του ιού θα συμπεριληφθούν στο νέο αντιγριπικό εμβόλιο.

tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: