Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Πέθανε ο μεγάλος φιλέλληνας των ΗΠΑ Ντόναλντ Πέιν


Σε ηλικία 77 ετών απεβίωσε τελικά ο Αμερικανός βουλευτής Ντόναλντ Πέιν του Νιού Τζέρσεϊ, περιοχή στην οποία διαμένουν πολλοί ομογενείς, ο οποίος ήταν και ένθερμος φιλέλληνας και υποστηρικτής των ελληνικών υποθέσεων.

Σε ομιλία του στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, τον περασμένο Ιούνιο ο Αφροαμερικανός Ντόναλντ Πέιν, όπως και σε άλλες περιπτώσεις, κάλεσε την κυβέρνηση της χώρας του να πάρει πρωτοβουλίες για την αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο, την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα και στην εφαρμογή των θρησκευτικών ελευθεριών για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.Η Κυπριακή Ομοσπονδία Αμερικής είχε τιμήσει τον εκλιπόντα το 2003 για την υποστήριξη που πρόσφερε στον αγώνα του Ελληνισμού για δικαίωση των εθνικών του θεμάτων.

Ο Ντόναλντ Πέιν ήταν ο πρώτος μαύρος βουλευτής από το Νιου Τζέρσεϊ και διακρίθηκε για τους αγώνες του υπέρ της ειρήνης, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων, των φτωχών και κατά του ρατσισμού.

Έπασχε από καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον χαρακτήρισε «μεγάλο ηγέτη» της αφροαμερικανικής κοινότητας και γενικότερα της χώρας, «συμβάλλοντας καθοριστικά» για τη δημοκρατία στην Αμερική.

Αναδημοσίευση από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: