Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βγαίνει «στο σφυρί» το κύπελλο του Σπύρου Λούη



Ένα ασημένιο κύπελλο που απονεμήθηκε στον έλληνα μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη μετά τη νίκη του στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες το 1896 θα βγει σε δημοπρασία στο Λονδίνο από τον εγγονό του στις 17 Απριλίου.


Ο οίκος δημοπρασιών Κρίστις ανακοίνωσε ότι η αξία του ασημένιου κυπέλλου ύψους 15 εκατοστών εκτιμάται μεταξύ 120.000 και 160.000 λιρών (143.000 έως 190.000 ευρώ).



Ανέφερε ακόμη ότι αυτό το κύπελλο θα είναι το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 18 Απριλίου, μόλις τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία θα παρουσιαστούν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Αυτό είναι μάλλον ένα από τα πιο εντυπωσιακά αντικείμενα των αναμνηστικών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες που έχουμε δει», δήλωσε η Νικολέτ Τόμκινσον, ειδική του Κρίστις.

Ένα κειμήλιο της σύγχρονης Ολυμπιακής Ιστορίας του τόπου μας βγαίνει στο «σφυρί» εξαιτίας της αδιαφορίας του υπουργείου Πολιτισμού να ανταποκριθεί στις επανειλημμένες εκκλήσεις του εγγονού του Ολυμπιονίκη μας να αγοράσει το ελληνικό κράτος το κύπελλο που κέρδισε ο Σπύρος Λούης στους πρώτους σύγχρονους Αγώνες του 1896.

Από την πλευρά του, ωστόσο, ο οίκος διέψευσε ότι η οικογένεια του Σπύρου Λούη αναγκάστηκε να πουλήσει το ασημένιο κύπελλο, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σημειώνοντας ότι η πρώτη επικοινωνίας τους για το θέμα ήταν πριν πολλά χρόνια.

Αντίγραφο του κυπέλλου αυτού υπάρχει στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στη Λωζάννη.
ΠΗΓΗ: TROKTIKO

Δεν υπάρχουν σχόλια: