Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Χονδροκούκης:«Μην τολμήσει κανένας πολιτικός να συγχαρεί τον γιό μου»

Απογοητευμένος με τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις είναι ο πατέρας του παγκόσμιου πρωταθλητή ύψους, Δημήτρη Χονδροκούκη, Κυριάκος, ο οποίος δεν θέλει κανένας πολιτικός να πλησιάσει τον γιο του, για να τον συγχαρεί.

«Κανείς πολιτικός δεν έχει το δικαίωμα να συγχαρεί κανένα αθλητή», είπε.

Ενθυμούμενος τους κόπους και τις θυσίες του Δημήτρη μέχρι να κατακτήσει το «χρυσό», εξοργίζεται όλο και περισσότερο με την πολιτεία, που έχει εγκαταλείψει τα παιδιά της.



«Φέτος το χειμώνα γυμνάζονταν μέσα στο κρύο με θερμοκρασία κάτω από δέκα βαθμούς. Το καλοκαίρι το γήπεδο του Αγίου Κοσμά ήταν κλειστό, δεν μπορούσαν να μπουν να προπονηθούν. Να μπουν μέσα οι σημερινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές. Οι πόρτες ήταν κλειστές!», εξήγησε στην πρωινή εκπομπή του Ant1.

Ο κ. Χονδροκούκης υπογράμμισε ότι η επιτυχία του Δημήτρη ήταν καθαρά ατομική υπόθεση, αφού γυμναζόταν κάτω από άθλιες συνθήκες, και της Ομοσπονδίας που «παλεύει για να μπορεί να βοηθήσει τους αθλητές μας».

«Η Πολιτεία πρέπει να σκύψει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Ακούμε πράγματα που ανατριχιάζουμε. Κλείνουν γήπεδα. Καταργούνται τα πάντα σήμερα. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει. Τα πάντα δεν είναι οικονομικά. Η πολιτεία θα μπορούσε να κάνει πράγματα που δεν έχουν οικονομικό αντίκρισμα, τα οποία όμως θα μπορούσε να είχε κάνει για να διευκολύνει τη ζωή των αθλητών, την προπόνηση των αθλητών. Κανένας πολιτικός δεν έχει δικαίωμα να συγχαρεί κάποιον αθλητή», κατέληξε ο κ. Χονδροκούκης.

Τέλος τόνισε ότι «δεν θα πρέπει να αισθανόμαστε μόνο αυτή τη μιζέρια, την κακομοιριά, το σημείο που μας έχουν φτάσει κάποιοι να ντρεπόμαστε να πούμε ότι είμαστε Έλληνες και να σηκώσουμε την ελληνική σημαία. Αλλά υπάρχουν και πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε υπερήφανοι. Ο ελληνικός λαός είναι πραγματικά ένας υπερήφανος λαός. Είναι ένας λαός ικανός, δουλευταράς και με μεγάλες ικανότητες».

Αναδημοσίευση από 24GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: