Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Η πιο κλασική απάτη στο Facebook!


Καθημερινά εμφανίζονται πολλές εφαρμογές που λένε οτι μπορούν να σας ενημερώσουν για το ποιος βλέπει το προφίλ και τις φωτογραφίες σας στο Facebook! Είναι αλήθεια αυτό όμως;

Πολύ συχνά δημιουργούνται διάφοροι τρόποι και προγράμματα στο Facebook που λένε οτι θα σας αποκαλύψουν καλά κρυμμένα μυστικά, όπως ποιος βλέπει το προφίλ σας.

Οι υποτιθέμενες εφαρμογές αυτές, αποτελούν το συχνότερο είδος απάτης στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο μιας και σύμφωνα με την εταιρία bitdefender σχεδόν οι μισές από τις απάτες που κυκλοφορούν στο Facebook είναι αυτού του είδους.

Οι εφαρμογές αυτές εμφανίζονται ως posts ή notifications από φίλους σας που τα έχουν εγκαταστήσει και σας δείχνουν συνήθως ένα κολάζ φωτογραφιών, θέλοντας να ενισχύσουν την ψευδαίσθηση οτι μπορούν να ελέγχουν ποιοι επισκέπτονται το προφίλ σας.

Ο πραγματικός σκοπός των εφαρμογών αυτών δεν είναι τίποτε άλλο από το να σας παραπέμπουν σε άλλες εφαρμογές, με σκοπό να αυξήσουν τα διαφημιστικά έσοδα για τους δημιουργούς τους αφού σύμφωνα με την εταιρία ασφαλείας bitdefender, αυτού του είδους οι απάτες συλλέγουν περίπου ενάμισι εκατομμύριο κλικ ανά «κύμα.

Όπότε όλοι οι χρήστες του Facebook καλό θα είναι να γνωρίζουν οτι το δημοφιλές site, δεν δίνει την τεχνική δυνατότητα για καταγραφή των ατόμων που επισκέπτονται το προφίλ του κάθε χρήστη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: