Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Άλλο ΠΑΝΗΓΥΡΑΚΙ κι άλλο πανηγύρι.



Όταν μιλάμε για το "Πανηγυράκι", δεν μιλάμε για μία συνηθισμένη γιορτή, αλλά για ένα μοναδικό θέαμα, το οποίο θεωρείται το καλύτερο ζωντανό παράδειγμα ενός αυθεντικού ελληνικού πανηγυριού, όπως αυτά που γιορτάζονταν στο Βυζάντιο και στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Χθες με το «χάλασμα» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στην Αράχωβα στον "Αφέντη Αϊ Γιώργη".
Παράλληλα δόθηκε η σκυτάλη στην Αντίκυρα να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την οργάνωση του δικού της πανηγυριού, της Αναλήψεως. Με επιστολή του το Τοπικό Συμβούλιο Αντίκυρας κάλεσε τους επαγγελματίες για μια πρώτη κουβέντα. Άπαντες παρόντες, Πρόεδρος, Αντιδήμαρχος, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι…, άπαντες απόντες οι καταστηματάρχες.
Εν μέσω κρίσης και οικονομικής δυστοκίας καλούνται να ανασάνουν με το διήμερο του πανηγυριού και παρ’ όλα αυτά, ασυγκίνητοι! Δεν είναι όμως η πρώτη φορά, η αδιαφορία και η απαξίωση είναι δεδομένη κατάσταση. Τι θα γινόταν άραγε αν η πρόσκληση συμπεριελάμβανε τη συνεργασία τους με τους τοπικούς φορείς σε θέματα παράδοσης και εθίμων με προσωπική συμμετοχή?

Δεν υπάρχουν σχόλια: