Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Μια καλοστημένη ενέδρα.

Ο Economist υποστηρίζει πως η διέξοδος από τη κρίση δεν βρίσκεται στην αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά στην πώληση της Γης και της κρατικής περιουσίας.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, μεγάλο ενδιαφέρον δείχνουν ξένοι επενδυτές, κυρίως Ρώσοι, Άραβες και Αμερικανοί, για την αγορά κατοικιών αλλά και γης, για επενδύσεις στα ελληνικά νησιά και σε περιοχές «φιλέτα».
Τα Δωδεκάνησα, το Ιόνιο και οι Κυκλάδες, βρίσκονται σε πρώτο πλάνο αλλά και τα του οίκου μας, το ζήτημα που έχει προκύψει με την αναστολή των οικοδομικών αδειών και το χιονοδρομικό κέντρο τού Παρνασσού «ναι μεν είναι εθνικός δρυμός, αλλά η τουριστική του ανάπτυξη είναι μείζον θέμα για ολόκληρη τη χώρα».
Αφήνεται να εννοηθεί, ότι: η ελληνική οικονομία θα βγει κερδισμένη πολλά δισ. ευρώ.
Η υποκρισία στο μεγαλείο της.
Το Ελληνικό κράτος με τη «μαεστρία του» έδιωξε τους Έλληνες επενδυτές στο εξωτερικό, δημιούργησε τις off shore εταιρίες και εν μέσω κρίσης η κυβέρνηση καταργεί την εκτός σχεδίου δόμηση, βαφτίζει τις εκτάσεις "δασικές" και απαγορεύει οποιαδήποτε δραστηριότητα και μετά …με διάφορα κόλπα, όλα τα δασικά και τις καλύτερες εκτάσεις θα τις καρπωθούν οι «επενδυτές».
Βέβαια, η θεωρία από την πράξη απέχει πολύ και το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών δεν είναι... είδηση. Η είδηση θα είναι, όταν, η οικονομία αρχίσει να μπαίνει στον... ίσιο δρόμο, με τη βοήθεια ξένων, αλλά και εγχώριων κεφαλαίων με τίμιες συμβάσεις μεταξύ επενδυτών και Ελληνικού δημοσίου και ΟΧΙ με συμφωνίες μίζας και λαμογιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: