Συνολικές προβολές σελίδας

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Αθήνα-Κατερίνη με ένα λίτρο βενζίνη

Τρία υψηλής τεχνολογίας μονοθέσια, που σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν από Ελληνες φοιτητές και μαθητές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στον 27ο Ευρωπαϊκό Μαραθώνιο Οικονομίας της Shell.

Παρά τις οικονομικές δυσκολίες, οι ομάδες του Μετσόβιου, του Πολυτεχνείου Κρήτης και του 2ου Επαγγελματικού Λυκείου Αιγάλεω...
δούλεψαν σκληρά και κατάφεραν να πάρουν το «εισιτήριο» για τον σημαντικότερο διαγωνισμό ενεργειακής αποδοτικότητας της Γηραιάς Ηπείρου.


Τα ελληνικά οχήματα θα ανταγωνιστούν 219 ανάλογες κατασκευές από είκοσι δύο ευρωπαϊκές χώρες στον μαραθώνιο που θα διεξαχθεί από τις 26 έως τις 28 Μαΐου στην πίστα Eurospeedway στο Lausitz της Γερμανίας. Στόχος των συμμετεχόντων είναι η δημιουργία ενός οχήματος που θα καλύπτει τη μεγαλύτερη απόσταση καταναλώνοντας όσο το δυνατόν λιγότερη ενέργεια. Oι φοιτητές του ΕΜΠ αισιοδοξούν ότι ο «Πυρφόρος» θα ξεπεράσει τα 2.000 χιλιόμετρα καταναλώνοντας ενέργεια ισοδύναμη με ένα λίτρο αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων. Η πρώτη ελληνική ομάδα που συμμετείχε στο Shell Eco Marathon το 1993 είναι εκείνη του 2ου ΕΠΑΛ Αιγάλεω. Η ίδια κατέχει το ρεκόρ συμμετοχών -η φετινή είναι η έννατη- καθώς και το επίσημο πανελλήνιο ρεκόρ οικονομίας καυσίμου, με επίδοση 471 χιλιομέτρων ανά λίτρο, που πέτυχε το 2007 με το όχημα «Πήγασος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: