Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ο Αρειος Πάγος δικαιώνει τους προ του 2001 συμβασιούχους


Η ολομέλεια του ΑΠ αποφάσισε κατά πλειοψηφία ότι οι εργαζόμενοι με σύμβαση ορισμένου χρόνου μπορούν να μονιμοποιηθούν στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με συμβάσεις αορίστου χρόνου εφόσον η σχέση εργασίας τους είναι πριν το 2001, δηλαδή πριν τη σχετική συνταγματική απαγόρευση. Με το σκεπτικό αυτό η Ολομέλεια δικαίωσε καθαρίστριες του ΟΠΑΠ που εργάζονταν στον οργανισμό το διάστημα 1991-1998 και στην ουσία με την απόφασή της αυτή άφησε εκτός δικαστικής κρίσης όσους έχουν συμβάσεις από το 2001 και μετά. Ωστόσο και αυτές οι μετατροπές που αφορούν τους συμβασιούχους προ του 2001, θα γίνονται υπό δικαστική κρίση.

Σήμερα, οι συμβασιούχοι βρίσκονται σε 24ωρη απεργία, ενώ πολλοί είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον Αρειο Πάγο από το πρωί και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις έμαθαν την απόφαση.

Επίσης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη απεργία στους ΟΤΑ και στις δημοτικές επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου ή έργου και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασιας, από τις 7.30 πμ.-11.30 πμ, για το υπόλοιπο προσωπικό.

Η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον αγώνα των συμβασιούχων και καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις και στη συγκέντρωση έξω από τον 'Αρειο Πάγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: